Yüz Dolgusu Zararlı mıdır?

Zamana meydan okumak, yaşlılığın getirdiği yüzdeki sarkmaları, kırışıklıkları, çatlakları yok etmek birçok kadının istediği bir olaydır. Yüzde azalan kolajen madde ve cildin esnekliğini kaybetmesi ve bu esnekliğin geri kazandırılması çok önemlidir. Özellikle ciltte bulunan hyalüronik asit belli bir yaştan sonra azalmaya başlar ve cildin genç, diri yapısı zamanla ve yaşa bağlı olarak da kırışıklıklara ve sarkmalara sebep olur. Bu yüzden kadınlar yüzün eski esnekliğini ve diri yapısını kazanması için birçok yönteme başvurur. Bu yöntemlerden biri de yüz dolgusudur.

Yüze Yapılan Dolgu Uygulamasının Zararı Varmı

Dolgu vücutta her yerde kullanılır mı?


İç Giyim

Dolgunun en çok tercih edildiği bölge yüzdür. Yüz bölgesinin dışında göğüslerde, bacakların düzleştirilmesinde, burun ve çene bölgesinde, elde meydana gelen kırışıklıklarda kullanılabilir. Yüz bölgesinin tamamında yapılabildiği gibi ayrı ayrı da uygulama yapılabilmektedir. İster kaşların kaldırılması, dudak bölgesi, şakak bölgesi, elmacık kemiği bölgesi de ayrı ayrı yapılabilir.

Silikonlar ve Dolgu Maddeleri Zararlı Mı

Yüz dolgusu zarar verir mi?

Vücudumuzun kendi ürettiği hyalüronik asit maddesi belli bir yaşa geldikten sonra azalmaya başlar. Yüz dolguları genelde hyalüronik asit ile yapıldığı için vücuda zararı yoktur. Biz hastalarımıza hyalüronik asit dışında herhangi başka bir dolgu maddesi önermiyoruz. Çünkü hyalüronik asit vücudumuzda bulunan bir maddedir ve hemen her vücuda uyum sağladığı için vücuda zarar vermez. Diğer dolgu maddeleri ise her vücuda uyum sağlamayacağı için kişiye zarar verme riskleri oldukça yüksektir.

Biz hastalarımıza hyalüronik asit ve yağ enjeksiyonları dışında başka dolgu maddelerini önermiyoruz ve yapmıyoruz. Yağ enjeksiyonları kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokuları olduğu için kişiye uyum sağlayacağından yüz dolgularında rahatlıkla kullanılmaktadır.

yüz dolgusu zararları

Dolgu yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

Hastalarımıza dolgu uygulaması yaptırmak istediklerinde ilk önerdiğimiz şey kişinin gerçekten dolguya ihtiyacı olup olmadığıdır. Özellikle kişinin beklentileri de bu konuda çok önemlidir. Kişinin gerçekten dolguya ihtiyacı yoksa hastalarımıza bu konuda tüm açıklamaları yaparak neden dolgu yapılamayacağını anlatmaya çalışıyoruz. Ama yine de yaptırmak istiyorsa tüm işlemler iyice anlatılarak buna göre uygulamanın yapılması gerekir.

Dolgu uygulamaları yaklaşık 20 ile 45 dakika sürer. Uygulamanın ardından kişide kızarma, morluk ve ödem oluşabilir. Bu yan etkiler yaklaşık bir hafta içinde geçecektir. Dolgu uygulamaları muhakkak hijyenik ve steril ortamlarda uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. Bu konuda titiz olunmalı ve dolgu yaptırılacak merkezler çok iyi araştırılmalıdır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın