Doğurganlığı Arttıran Besinler

Günümüzde artık birçok besin maddesi ya GDO’lu ya da hormonlu çıkmakta ve hem çocuklar hem de yetişkinler bu zararlı maddelerden etkilenmektedir. Bunun yanında kişilerin genetiği, kullandığı ilaçlar, düzensiz beslenme, çevre koşulları özellikle hamile kalmak isteyen kadınları oldukça etkilemektedir. Sağlıklı yaşamak ve sağlıklı beslenmek ise doğurganlığı artıran en önemli etkenlerden biridir.

Düzenli beslenmeye özen göstermeli

Doğurganlığı artırmak için kadınların atmaları gereken ilk adım katı yağlardan uzak durmak gerekir. Sıvı yağlar tüketilmelidir. Kızartma türü yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Asitli içecekler ve özellikle alkol doğurganlığın düşmanıdır. Protein ihtiyacı özellikle balıktan alınmalı ve mümkünse balık yağı tüketilmelidir.


İç Giyim

Kafeinli içecekler sınırlandırılmalı ve günde en fazla iki fincan içilmelidir. Yağsız kırmızı et, tavuk, yumurta, yeşil sebzeler tüketilmelidir. Düzenli kan tahlili yaptırarak hormon ve vitamin-mineral seviyeleri ölçümlenmelidir. Yeşil yapraklı sebzeler, fındık, badem, ceviz, süt ve süt ürünleri, portakal gibi besinler folik asit zengini besinlerdir. Bu besinlerden sıklıkla tüketilebilir. Kuru baklagilleri, fındık ve ceviz gibi kuruyemişleri tüketebilirsiniz.

Doğurganlığı arttırıcı besinler

Doğurganlık için yapılmaması gerekenler

Hamilelik dönemine hazırlanan kadınlar özellikle düzenli beslenmeye dikkat etmelidir. Bu dönemde tüketmemesi gereken bazı besinler vardır. Bu besinler konserve besinler tuzlu besinler, çok yağlı besinler ve özellikle kızartmalar, sakatatlardan uzak durulmalıdır. Kan şekeri hamileliği hazırlanan kişiler için önemlidir. Bu yüzden kan şekerini hızlı yükselten besinlerden yani hamur işleri, şekerli ürünlerden uzak durulmalıdır. Bunun yerine tam tahıllı ürünler, sebze ve meyveler tüketilmelidir.

Yeşil sebzelere ağırlık verin

Yeşil sebzeler doğurganlığı artırmada önemli rol oynar. Östrojen dengesini olumlu yönde etkileyen turpgiller tüketilmelidir. C vitamini önemlidir ve yumurta ile spermleri serbest radikallerden korur. Aynı etkiyi yaratacak brokoli, karnabahar, lahana ve roka da doğurganlığı artırıcı yeşil sebzeler arasındadır.

Vitaminlere önem verin

A, D, E ve K vitaminleri gıda içinde bulunur. Uygulayacağınız az yağlı diyetlerde bu vitaminleri yeterince alamazsınız. Bu vitaminler eriyerek çözülen vitaminler olduğu için rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sağlıklı yağlar olan zeytinyağı ve hindistancevizi yağı, fındık ve avokado, ayçiçeği tohumu ve badem E vitamini bakımından zengindir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın