Dudak Dolgusu Sonrası Morarma Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Yaşa bağlı olarak ve çeşitli sebeplerden dolayı cildimizde bazı çizgiler oluşur. Yaşın dışında cildin kaybettiği ve cildimizde olması gereken bazı maddelerin zamanla azalmaya başlaması, kötü ve dengesiz beslenme, sağlıksız yaşam dolayısıyla cildimizde oluşan çizgiler eğer önlem alınmazsa çok derin çizgilere dönüşebilirler.

Dudak hacimlendirme ve şekillendirme işleminde kullanılan dermal dolgu maddesi enjeksiyonu kalıcı olmamakla birlikte vücut tarafından zaman içinde emilirler. Vücutta herhangi bir birikim oluşturmazlar.

Dudak dolgusu yaptırırken uzman ve işinde tecrübe kazanmış kişiler tarafından uygulanması gerekir. Yaklaşık on ile on beş dakika arasında uygulanan kolay ve hızlı bir operasyondur. Kişiler günlük yaşamlarına uygulamanın arkasından dönebilirler.


İç Giyim

Dudak dolgunlaştırmadan sonra morarma olur mu

Dolgu işlemi nasıl yapılır?

Dolgu işlemi dolgu yapılacak bölgeye enjeksiyon şeklinde yapılır. İnce uçlu iğneler sayesinde dolgu yapılacak bölge doldurulur. Dolgu işleminde kullanılacak dolgu maddesi hyalüronik asit bazlı dolgu maddesidir. Bu madde zaten ciltte bulunan ancak zamanla birçok sebepten dolayı elastik yapısını kaybeden bir maddedir. Dolgu maddesi ile cildin ihtiyacı olan hyalüronik asit de sağlanmış olur. Hızlı ve kolay bir işlem olduğu için uygulamayı yaptıran kişi günlük hayatına kolaylıkla dönebilir.

Dolgu işlemi tamamlandıktan sonra sonuçları belli olmaya başlar. Yapılan değişiklik hemen fark edilir. Dudak dolgusu tecrübeli doktorlar tarafından yapılmalıdır. Ayarlanacak doz çok önemlidir. Dudağın doğallığının bozulmaması çok önemlidir.

Dudak dolgusu öncesi ve sonrası

Dudak dolgusunun yan etkileri var mıdır?

Sadece dudak dolgusunda değil iğne ile yapılabilecek her türlü uygulamada morarma ve kanama olasılığı vardır. Hastanın bu konuda doktor tarafından bilgilendirilmesi önemlidir. Dudak dolgusu sonrasında oluşacak morarma kişiyi fazla rahatsız etmez. Bu morarmalar kişiden kişiye değişiklik göstereceği gibi yaklaşık olarak beş ile yedi gün içinde bu morarmalardan herhangi bir iz kalmaz.

Dudak dolgusu sonrası morarma nasıl geçer

Dudak dolgusu sonrası morarma nasıl geçer?

Dudak dolgusu uygulamasının sonunda dudaklarda morarmalar, şişlikler ya da kanamalar olabilir. Morluklar çoğu zaman kozmetik ürünlerle kapatılabilir. Morarma olan bölgeye hafifçe fondöten sürülerek kapatmanız mümkündür. Dudak dolgusu uygulaması sonrası oluşacak morluklar kişiden kişiye göre değişir ve iyileşme süreci yaklaşık bir hafta sürer. Ancak kişiye herhangi bir riski yoktur.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın