Migren rahatsızlığı bir beyin hastalığı olarak düşünülmesine rağmen tamamen bedenden kaynaklanmakta olan bir hastalıktır. Migrende baş ağrısı ön planda olmaktadır. Bu nedenle de yalnızca baş ağrısından ibaret olduğu düşünülmektedir. Ancak baş ağrılarına tüm bedeni ilgilendiren kusma, bulantı, terleme, ishal ve yorgunluk gibi şikayetler eşlik etmektedir. Sinirli, huzursuz bir ruh hali içinde olunmakta ses, koku ve ışık gibi uyaranlara aşırı derecede hassasiyet duyulmaktadır. Tam görememe, yarım görme, konuşma güçlüğü, uyuşukluk, güçsüzlük, baş dönmesi, dengesizlik ve nadiren de bayılma gibi bulgular da gelişebilmektedir. Tüm migren belirtileri geçici bir özelliğe sahip olmakla birlikte kalıcı hasar meydana gelmemektedir.
Migrenin Bozucu Alanı Nasıl Meydana Gelir?
Migren rahatsızlığına sahip olan kişilerde duyulan ağrı oldukça kötü bir duygudur ancak bedenin yardım çağrısıdır. Bu nedenle hastanın bozucu alanları araştırılarak migren ve baş ağrılarının nasıl olduğu da anlaşılmakta ve hastalık çözülebilmektedir. Migren yapısal hasar meydana getirmeden yalnızca otonom sinir sistemi fonksiyonlarındaki geçici bozulmalardır. Migren bozucu alan hastalığı olarak görülmektedir.
Yaşanılan olumsuz etkiler nedeniyle hücrenin elektriksel potansiyeli düşmektedir. Bu hastalanmamanın başlangıcıdır. Hasta bölgeden çıkan olumsuz uyarılan tüm sisteme yayılmaktadır. Yoğun, sert ve sürekli uyaran varlığında hücreler kendini toparlayamamaktadır. Elektrik potansiyeller kaybedileceğinden sürekli ritmik boşalımlar üretmektedir. Bu da bozucu alan adını almaktadır. Bu oluşum kişilerde yaşamın sonuna kadar otonom sinir sistemini etkilemektedir. Bozucu alanlardan çıkmakta olan uyarımlar tüm sistemi etkileyebilmekte bu durumda da migren atakları oluşmaktadır. Bu sebeple de migren bio- elektriksel bir hastalık olarak görülmektedir.
Migren Tedavisi
Migren tedavi edilebilen bir hastalıktır ancak halk arasında tedavisi olmayan bir hastalık olarak yerleşmiştir. Migren için en yaygın kullanılan ilaçlar etkili olmakla birlikte bu etki geçicidir. Yaşam boyunca migreni durdurabilen bir ilaç bulunmamaktadır.