Bölgesel Zayıflama

Bölgesel zayıflama konusu bayanların en fazla merak etmekte olduğu konular arasında yer almaktadır. Yaşın ilerlemesiyle ve düzensiz beslenme koşullarıyla bağlantılı olarak bedenin formu bozulmakta ve özellikle bel, basen kalça ve bacaklarda yağlanmaya bağlı olarak şekil bozuklukları oluşmaktadır. Bölgesel yağlanmanın kontrol altına alınmasının en kolay yollarından bir tanesi düzenli bir diyet programı uygulamaktır. Bunun yanında kardio egzersizler tüm vücutta yağ yakımına neden olduğundan bölgesel olmasa da genel bir zayıflama sağlamaktadır.

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Ancak diyet ve spor ile ilgilenemeyen ve kısa süre içerisinde şikâyetçi olduğu bölgelerindeki yağlardan kurtulmak isteyen kişilerin tercih edebileceği farklı bölgesel zayıflama yöntemleri de bulunmaktadır.  Vücudun belli kısımlarında sıcaklığın yükselmesini sağlayan böylece yağ yakımına sebep olan termal şortlar bu amaçla geliştirilmiş ilk ürünler arasında yer alırlar. Daha sonra yağlanma görülen bölgelerde titreşim oluşturarak yağ hücrelerinin hareket etmesiyle o bölgede ısıyı artırarak yağ yakımına sebep olan ürünler ortaya çıkmıştır.  Çeşitli lazer tedavileri ise bu amaç için kullanılan ve etkili olduğu bilinen yöntemler olarak karşımıza çıkmaktadır.


İç Giyim

Kavitasyon Uygulaması İle Bölgesel Zayıflama

Kavitasyon olarak bilinen ve düşük frekanslı bir yansılanım uygulaması olan bölgesel zayıflama yönteminde sonuca çok hızlı bir şekilde ulaşılmaktadır. Bu yöntemde yağ hücreleri arasındaki boşluklarda basınç oluşturulmaktadır. Oluşturulan bu basınç yağ hücrelerinin hücre duvarlarına da etki etmektedir. Hücre duvarları basınç sebebiyle parçalandığında yağ hücreleri patlatılarak yok edilmiş olmaktadır. Yağ hücreleri yok edildiğinden bu yöntemin hem kalıcı hem de hızlı bir yöntem olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

Kavitasyonun Diğer Yöntemlerden Farkı

Bölgesel zayıflamada kullanılan birçok lazer tedavisi, yağ hücrelerinin küçültülmesi esasına göre çalışmaktadır. Ancak kavitasyon yönteminde yağ hücreleri yok edilmektedir. Kavitasyon yöntemi, hamile bayanlara, kalp problemi olanlara, özellikle vücudunda kalp pili ya da uygulama yapılacak bölgenin yakında çeşitli implantlar taşıyan kişilere ve diyabetik problemleri olan kişilere uygulanmamaktadır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın