Nd Yag Lazer

Lazer epilasyon yöntemi, kıl köklerine belirli dalga boylarındaki lazer ışınlarının gönderilmesi ile gerçekleştirilen bir yöntemdir.  Cilt altına gönderilen dalga boylarına göre epilasyon yöntemi de değişmekte birbirinden farklı isimler almaktadır. Günümüzde en fazla tercih edilen lazer epilasyon sistemleri, Aleksandrite Lazer epilasyon ve ND yağ lazer epilasyon sistemleridir.

Nd Yag Lazer Epilasyon Seansları 

İki sistemin de birbirine göre üstün yanları bulunmaktadır. Ancak ND yağ  lazer epilasyonda kalıcı ya da uzun vade de etkili olacak bir epilasyon sağlanmaktadır. Nd Yağ lazer epilasyon seansları 4-6 seans arasında değişmektedir. Seansların sayısını ise kişinin cilt tipi, cilt rengi, kıl kök yoğunluğu, kıl rengi gibi parametreler belirlemektedir.


İç Giyim

Nd Yag Lazer Epilasyonun Avantajları

1064 nanometre dalga boylarının kıl köklerine gönderilmesi ile kıl köklerinin fonksiyonunu bloke eden bu sistemde ciltte çeşitli alerjik reaksiyonlar saptanmamıştır. Epilasyon sırasında ciltte hafif kızarıkların olması normal bir durum olmakta ve kısa bir süre sonra kızarıklıklar yok olmaktadır. Ek olarak epilasyon sırasında ağrı ve acı duyma durumu ND yağ lazer epilasyonda en aza indirgenmiş durumdadır. Nd Yağ lazer epilasyonun en güzel yanlarından bir tanesi de batık kıllar için bir tedavi yöntemi olarak kullanılabiliyor olmasıdır. Bunun yanında cildin estetik görünümünü bozan varislerin tedavisi için de sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Nd Yag Lazer Epilasyon Öncesinde Ve Sonrasında Yapılmaması Gerekenler

Ancak epilasyondan önce ve sonra dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Örneğin kişi epilasyon öncesinde bronzlaşmaktan kaçınmalıdır. Cilt renginin epilasyondan önce koyulaştırılması uygun bir durum olmamakta ve epilasyonun cilt üzerinde leke bırakma riski oluşmaktadır. Ayrıca özellikle solaryum cildin hassaslaşmasına sebep olduğundan epilasyon sırasında ciltte tahriş oluşabilmektedir.  Ek olarak epilasyon sonrasında da cildin korunması gerekmektedir.  Epilasyon sırasında geçici olarak oluşan cilt kızarıklıkları güneş ışığına maruz kaldığında kalıcı lekeler haline dönüşebilmektedir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın