Eski Perdeler Nasıl Temizlenir?

Ev hanımlarının en büyük sorunlarından biri ev temizliğinde perdelerin nasıl temizleneceğidir. Özellikle eski perdeler sararmış, kornişlerin bulunduğu kısımlar perdenin eteklerine göre beyazlamamış perdelerin temizliği oldukça sorundur. Özellikle tül perdelerin temizliği oldukça önemlidir.

Her mevsim geçişinde yapılması gerekli olan tül perde temizliğinde tül perdeler genellikle açık renk seçildiğinden toz ve kir yüzünden tül perdeler oldukça etkilenir. Sobalı evlerde, sigara içilen evlerde tül perdelerin temizliği oldukça zordur.

  • Tül perdeler ütü istemez. Doğru şekilde yıkanıp hemen asılırsa kırışma sorunu yaşamazsınız.
  • Tül perde yıkanırken eğer üzerinde işlemeler ya da boncuk, taş gibi süslemeler varsa bu detaylar içte kalacak şekilde katlanarak makineye konmalıdır.
  • Tül perdeleri elde ya da çamaşır makinesinde yıkarken bazı noktalara da dikkat etmeli ve buna göre temizliğini gerçekleştirmelisiniz.

Çamaşır makinesinde perde yıkama


İç Giyim

Tül perdelerinizi çamaşır makinesinde yıkarken sıcak su kullanmamalısınız. Sıcak su hem tüllerinizin çabucak kırışmasına sebep olur hem de daha kolay yıpranırlar. Narin yıkama yapılarak 30 derecede tül perdenizi yıkayabilirsiniz.

Çamaşır makinesinde perde yıkadığınızda makineden çıkarır çıkarmaz perdenizi asmalısınız. Bunun sebebi perdenin hemen kırışmaması ve düzgün şekilde asılması içindir.

Tül Perde Nasıl Yıkanır

Elde perde yıkama

Elde perde yıkanacağı zaman ya büyükçe bir leğen kullanmalı ya da küvetiniz varsa küvetin içinde yıkamalısınız. Elde perde yıkarken daha fazla deterjan kullanmanız gerekir. Bir defa yıkanır ve durulanır sonra tekrar küvetin üstüne bir sopa yardımı ile sarkıtılır. Bunun amacı tüllerin kırışmamasıdır. Yıkama bitince perde silkelenir.

Eğer perdeleriniz çok kirli ise bir gece önceden arap sabunu ile ılık suda ıslatarak bir gece bekletebilir ve sonrasında yıkayarak yine küvetin içine bir sopa üzerine serebilirsiniz. Sonrasında silkeleyerek perdelerinizi asabilirsiniz.

Sararan perdeleri temizleme

Genelde perdeler sararır ve bu da hemen her kadının canını sıkar. Rengi solan, çok kirlenmiş, sararmış perdelerinizi ilk önce normal şekilde yıkadıktan sonra küvetin içine koyun. Deterjanlı su ve içine atacağınız 1 su bardağı amonyak ile perdenizi yaklaşık iki saat bu deterjanlı ve amonyaklı suda bekletin. Duru su ile duruladıktan sonra güneşte kurutarak perdenizi yerine asabilirsiniz.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın