Kaloriferlerin İyi Isıtması İçin Neler Yapmalıyız

Kış aylarında önemleri daha çok ortaya çıkan kaloriferler doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte hemen her evde yerini almıştır. Petekler sayesinde evlerimizin ısınmasını sağladığımız bu ısınma araçları zaman zaman bize zor anlar yaşatabilmektedir. Isınma sorunlarıyla karşılaştığımız kaloriferlerde soruna pek çok şey neden olabilmekte ve çözüm yolları bulunmaktadır.

Kalorifer Peteklerinin Isınmama Nedenleri

Kalorifer hattında boru çaplarının yanlış konumlanmasından kaynaklanabilmektedir. Aynı şekilde boru bağlantılarında ya da radyatör petek bağlantılarında yapılan ters bağlantılarda ısınmama sorununa neden olmaktadır. Ters bağlantı yapıldığında sıcak su peteğin üst kısmından gireceğine alt kısımdan girmektedir. Bu durum da peteklerin ısınmasına engel olmaktadır.


İç Giyim

Kalorifer tesisatının kirli olması ısınma sorununa yol açmaktadır. Yanlış kombi ve radyatör seçimleri de ısınma sorunlarını meydana getirmektedir. Bu durumda kombinin değiştirilmesi maliyetli olacağından düzenli aralıklarla kalorifer tesisatlarının temizletilmesi fayda sağlayacaktır. Petekler bulunan hava nedeniyle de ısınmama şikayetleri alınmamaktadır. Peteklerde hava olup olmadığı buji anahtarı yardımıyla kontrol edilebilmektedir.

Kaloriferde İyi Isıtma İçin Neler Yapılmalıdır?

  • Belirli aralıklarla peteklerin havasını kontrol edebilir, hava olup olmadığına bakabilirsiniz.
  • Kalorifer reglaj ayarı yapılmalıdır. reglaj ayarı için kombiye en yakın olan petek kısılarak bir sonraki petek biraz daha yarım çevrilir. Kombiye en uzak petek ise sonuna kadar açılır. Bu sayede daha verimli bir ısı elde edilecektir.
  • Etkili bir ısınma için perde seçimlerinde kalorifer peteklerini örtmeyecek şekilde seçim yapılmalıdır. Bu durum ısının ortama yayılabilmesi için oldukça önemlidir. İdeal perde boyu ise peteklerin üzerinde biten boylar olarak kabul edilmektedir.
  • İyi bir ısınma için periyodik bakımların yapılması gerekmektedir. Kalorifer tesisat bakımları 2 yıl bir yapılmalı ve aksatılmamalıdır. Düzenli bir şekilde bakım yaptırılması ısınma konusunda oldukça etkili ve faydalı olacaktır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın