Ağız Kokusu Nasıl Giderilir ?

Hiç kimse kötü bir ağız kokusu istememesi rağmen zaman zaman bu durum herkesin başına gelebilmektedir. Sosyal hayatı oldukça olumsuz bir şekilde etkileyen ağız kokusu bu sorunu yaşayan kişileri rahatsız ettiği gibi yakın çevredeki insanların da rahatsız olmasına neden olabilmektedir. Bu durumda uygulanacak yöntemlerle ağız kokusu en aza indirilebilmekte ya da tamamen ortadan kalkmaktadır.

  • Ağız kokusuna neden olabilecek bakteri ve yemek parçaları temizlenmelidir. Bunun için ise her yemek sonrasında dişlerinizi diş ipleriyle temizleyebilir, dişlerinizi, diş etlerinizi ve dilinizi fırçalayabilirsiniz. Bunun daha kolay uygulanabilmesi için diş ipi, diş fırçası ve macununuzu masanızda, arabanızda ve çantanızda bulundurabilirsiniz.
  • Diş ipi kullanamıyorsanız ya da dişlerinizi fırçalayamıyorsanız yemeklerden sonra ağzınızı çalkalayın ve nemlendirmeye dikkat edin.
  • Yılda en az iki kere dişlerinizi temizleterek bakımlarını yaptırın.
  • Çiğ maydanoz çiğneyebilirsiniz. Doğal bir ağız ferahlatıcı olan maydanoz kötü kokuların giderilmesinde yardımcı olacaktır.
  • Karbonat oldukça etkili bir koku gidericidir. Tadı rahatsız etmiyorsa dişlerinizi karbonatlı su karışımı hazırlayarak bununla fırçalayabilirsiniz. Aynı şekilde karbonat içeren diş macunlarını da kullanabilirsiniz.
  • Ağız kokusuna neden olan bakterilerin ölmesi için ağzınızı 1 dakika boyunca yarı yarıya karıştıracağınız ılık su ve hidrojen peroksit karışımıyla çalkalayabilirsiniz.
  • İçerisinde alkol olan ağız çalkalama sıvılarından kesinlikle uzak durmalısınız. Bunun yerine içerisinde klorin dioksit olan sıvıları tercih edebilirsiniz. Bu bileşik hem kokuları engelleyecek hem de kokuya sebep olan uçucu sülfür bileşiklerine de saldırarak kokunun kaynağını da gidermektedir.
  • Kereviz, havuç ve kırmızıbiber gibi ham sebzeler yiyebilirsiniz. Bu sebzeler tükürük salgısının artmasına yardımcı olmakta ve dişlerdeki plakları da temizlemektedir.
  • Protez kullanılması durumunda ya da ağızda koruyucular olması durumunda bunların sık sık temizlenmesine dikkat edilmesi ve antiseptik solüsyonda bekletilmelidir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın