Bebeklerde Damak Düşmesi

Bebeklerde damak düşmesi tıbbi bir terim olarak kabul edilmemektedir. Bebeklerin anne memesini kavrayamaması anlamını taşımaktadır. Aynı zamanda meme başı şaşkınlığı adı verilen bir duruma karşılık gelmektedir. Bebekler doğum sonra geçen uzun bir sürenin ardından anne memesine kavuşmuşsa bu durum gözlenebilmektedir. Bebekler bu durumda şaşırmaktadır. İdeal olan durum ise bebeklerin doğumun hemen sonrasında anne karnına bırakılması olacaktır. Bebeğin içgüdüsüyle annesinin memesini bulması, ona yapışması ve güçlü bir şekilde emmesi gerekmektedir. Bu durum engellendiğinde bebekler meme başını gördüğünde şaşıracak ve yeterince kavrayamayacaktır.

Pek çok aile büyüğü damak düşmesini bebeklerin anne memesini yeterince kavrayamaması, emmeyi öğrenememesi, ağız kenarından anne sütünü akıtması ve tüm bunların sonucunda ortaya çıkan yetersiz beslenme durumunu tanımlamak için kullanmaktadır. Bu sorunlar ise doğum sonrasından yaşanan sorunlardan kaynaklanmaktadır. Yaşanan bu durumun genel nedeni ise bebeklerin anne memesini tanıyamamalarıdır. Bu sürecin devam etmesi halinde emzirme hemşirelerinden yardım alınmalıdır.

Bebeklerde Damak Düşmesi Tedavisi


İç Giyim

Bebeklerde Damak Düşmesi Tedavisi

Bebeklerde damak düşmesi tıbbi bir terim olarak kabul edilmemektedir. Bebeklerin meme başını kavrayamaması durumunu ifade etmek için kullanılan bu kavramın oluşmaması için doğumun olabildiğince doğal gerçekleşmesi gerekmektedir. Anne ve bebeğin doğum sonrasında hemen buluşturulması ve bebeğin anne memesiyle tanıştırılması gerekmektedir. Bebekte meme başı şaşkınlığı gelişmesi halinde bebekler sürekli ağzından süt kaçırır ve memeyi kavrayamaz. Bu durumda emzire danışmanı hemşire desteğiyle bebeklerin memeyi doğru kavraması sağlanabilmektedir. Bu sayede anne bebeğe özel çözüm üretilmektedir.

Ayrıca annenin meme başındaki sorunlar, bebeklerin çene yapısındaki bozukluklar da bebeklerin meme emmemesine neden olabilmektedir. Aile büyükleri inanışlarına göre bebeklerinin damağına bastırarak bebeğin düşen damağını düzeltebileceklerini söylemektedir. Ancak bu bir tıbbi işlem değildir ve her zaman işe yaramamaktadır. Çözüm için emzirme danışmanlarına gidilmelidir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın