Boyun Kırışıklığı Tedavisi

Yaşın ilerlemesiyle birlikte boyunda birtakım çizgiler oluşur. Yaş daha ilerledikçe bu yatay şekilde oluşan çizgilere bir de dikey şekilde oluşan çizgiler eklenir.

Boyun bölgesinde oluşan çizgilerin çeşitli kremlerle ya da yapılacak egzersizlerle giderilmesi de mümkündür.

Boyunda meydana gelen kırışıklıkların sebebi sadece yaşla alakalı değildir. Yaşlılık faktörünün yanı sıra uyuma şeklimiz ve güneş ışınlarını çok daha fazla alınması bu çizgilerin oluşmasında en büyük etkenlerdir.


İç Giyim

Boyun Kırışıklığı Tedavisi Nasıl Yapılır

Boyun kırışıklığı tedavisi nasıl uygulanır

Boyun kırışıklığı tedavisi için çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Bunlar arasında lazer ile uygulanan peelingler, botox tedavileri, kimyasal ürünlerle hazırlanmış peeling yöntemleri vardır. Cilt katmanı içinde bulunan kolojen sıvı zamanla azalarak cildin sarkmasına ve kırışıklıkların oluşmasına yol açar. Lazer tedavisi ile ciltte oluşan kırışıklıklar tedavi edilebilmektedir. Kimyasal ürün peeling tedavisi ise lekelere ve kırışıklıklara karşı uygulanan tedavi yöntemlerindendir.

Deri altına uygulanan botox tedavisi ise ile cildin bozulan yapısı doldurularak kırışıklıklar tedavi edilmektedir.

Egzersiz ile boyun kırışıklıkları nasıl önlenir?

Yapılacak egzersizler özellikle duş aldıktan sonra vücut gevşediği zaman yapılırsa daha etkili olmaktadır.

Yapacağınız ilk egzersiz bağdaş kurarak yapacağınız egzersizdir. Bağdaş konumunda oturduktan sonra sırtınızı mümkün olduğunca dik tutmalısınız. Bu konumda iken başınızı yapabildiğiniz kadar arkaya doğru eğmeniz gerekir. Bu şekilde 5-10 saniye bekledikten sonra başınızı dikleştirerek boyun kısmınızı 4-5 saniye kadar dinlendirme pozisyonunda kalın. Bu hareketi mümkün olduğunca her gün 10 sefer tekrarlayın.

Yine ikinci egzersizi de bağdaş kurarak yapabilirsiniz. Bu egzersizde bağdaş konumunda oturduktan sonra sırtınız yine dikleştirilmiş konumdayken iki elinizin arasına alacağınız başınızı omuzlarınızı hareket ettirmeden sağ tarafa çevirebildiğiniz kadar çevirin. Aynı işlemi sol taraf için de uygulayın. Başınızı sağa ve sola doğru çevirme süresi 3-4 saniye kadardır. Bu hareketi yaparken boynunuzda hissedeceğiniz gerilme sizi korkutmasın. Günde 10 kere tekrarlayacağınız bu egzersizi de her gün düzenli olarak yapmalısınız.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın