Ciltte Oluşan Siyah Lekelerin Tedavisi

Kadınlar, var oldukları zamandan bu yana güzelliklerine ve görüntülerine çok önem vermişler ve bu yüzden birçok yöntemi de bu uğurda denemişlerdir.

Kadınların özellikle yüz bölgesinde oluşan siyah lekelere karşı uyguladıkları birçok tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu siyah lekeler sadece yüz bölgesinde değil vücudun herhangi bir yerinde de kendilerini göstermektedir.

Siyah lekelerin ciltte oluşma nedenleri genetik ya da kalıtımsal olabileceği gibi vücudun bazı dış etkenlerden dolayı oluşturduğu lekeler olabilirler.


İç Giyim

Siyah lekelerden kurtulmanın birçok yöntemi vardır. Bu yöntemler biri bitkisel çözümler başka bir yöntem ise lazerdir. Ama bu yöntemleri uygulamadan önce cilt temizliğine önem vermek gerekir. Cilt ve yüz temizliğine önem vermediğiniz takdirde yapılan cilt maskeleri çok fazla etki etmeyecektir.

siyah lekelerden kurtulma

Bitkisel yöntemle siyah lekelerden kurtulma

Yumurta akıyla hazırlanan maske bitkisel yöntemle siyah lekelerden kurtulma yollarından biridir. Bu maske için yumurta akı ve limon kabuğu rendesi yeterlidir. Yumurta akı ve limon rendesi krem kıvamını alıncaya kadar karıştırılır. Duştan yaklaşık bir saat önce hazırlanan karışım cilde masaj yapılarak iyice cildin emmesi sağlanır.

Ciltteki siyah lekeler için uygulanacak başka bir yöntem ise salatalıktır. Salatalığı her gün, her gün yapamazsanız haftada en az üç kere uygulayarak cildinizdeki siyah lekelerden kurtulabilirsiniz Salatalık ikiye bölünerek lekelerin üzeri ovalanır.

Güneş lekeleri için bitkisel çözüm

Güneş lekeleri için bitkisel çözüm

Güneş lekelerine iyi gelen en iyi bitkisel çözüm keten tohumu ile hazırlanan karışımdır. Bir litre suya beş tatlı kaşığı ile keten tohumu atılır ve kaynatılır. Karışım ılımaya bırakılır. Ilıyan karışım güneş lekelerinin üzerine sürülür. Düzenli şekilde yapıldığı zaman gerçek etkisi görülür.

Lazer uygulamasıyla siyah lekelerden kurtulma

Er-Yag lazer uygulamasıyla cilt soyularak siyah lekelerden arındırılır. Lokal anestezi ile uygulanır. Uygulama 1 ila 6 ay arasında sadece iki kere uygulanır.

Nd-Yag uygulamasında ise cilt soyulmaz. Ağrı hissedilmeyen bir uygulamadır. Genelde 6 seans olarak yapılır ve iki haftada bir uygulanır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın