Porselen Makyaj Nedir ve Nasıl Yapılır?

Porselen makyaj, yüzde aşırı derecede rahatsızlık verici yara, iz, sivilce gibi izler bulunan kadınların rahatlıkla yapabildiği makyaj tekniğidir. Günümüzde daha çok gelin olacaklara ve spikerler, sunucular gibi ekrana çıkacak kişilere yapılmaktadır.

Porselen makyaj çok kolay yapılan bir makyaj tekniği değildir ve profesyoneller tarafından yapılması en doğru tercih olur. Çünkü çok zor çıkarılan bir makyajdır ve yapılabilecek bir hata tüm yüzdeki makyajın kötü bir görüntü oluşmasına sebep olacaktır. Kolay çıkarılamadığı için de yanlışlık yapılırsa kolayca temizlenip yerine tekrar yapılması zordur.

Porselen makyaj nasıl yapılır


İç Giyim

Porselen makyaj ne zaman yapılır?

Gün ışığında porselen makyaj yapılmamalıdır. Bunun sebebi ise gün ışığında yapılan tüm uygulamalar belli olacağı için gündüzleri porselen makyaj yapılmaz. Özel kozmetik ürünlerle uygulanan porselen makyaj gece makyajı olarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Çok uzun süre ciltte durabilen porselen makyaj, suya dayanıklıdır ve sıcaktan etkilenerek terleme oluşumunda akma gibi kötü görüntüler oluşturmaz.

Porselen makyaj ile yüzünüz daha pürüzsüz ama daha doğal bir görünüm elde etmek için yapılır. Yapılması ve temizlenmesi diğer makyaj tekniklerine göre ciddi anlamda zordur ve cilde zarar vermeden çıkarılması çok önemlidir. Özellikle hassas ciltler porselen makyaj için daha çok dikkat etmelidir. Bu yüzden profesyoneller tarafından yapılması en doğrusudur.

Porselen makyaj yapılışı resimli anlatım

Porselen makyaj uygulaması nasıl yapılır?

Yapılacak ilk işlem cildin tamamen ölü derilerden kurtulmasını sağlamaktır. Bunun için ilk önce yüze peeling yapılır. Ayrıca kaşlar alınmış, derli toplu ve yüzde de tüylerin bulunmaması gerekir. Bu işlem sonrasında cilt nemlendirilir ve Yüzdeki pürüzler düzeltilir. Porselen makyajda fondöten seçimi önemlidir. Hem cilt tonunuza uygun seçim yapılması hem de ciltte akneli sivilceler varsa fondötenin sabitlenmesi için pudra kullanılmalıdır. Genelde likit fondöten tercih edilmelidir. Gözaltı torbaları muhakkak yok edilmeli, yüzdeki gölgeler kapatıcılarla yok edilmelidir. Bu şekilde yüzünüzde aydınlık bir görüntü elde etmelisiniz.

Kullanılacak pudra kesinlikle ışıltısız ve mat olmalıdır. Pudra yüzünüz haricinde dekolte, boyun ve kulak bölgesine de sürülmelidir. Tüm bu işlemler bittikten sonra porselen makyajı yüzünüzün hangi bölgesine daha fazla dikkat çekmek istiyorsanız o bölgeye daha çok ağırlık verilmelidir.

Göz makyajı için göz farı kullanılmalıdır. Kirpikler daha dolgun ve uzun görünmesi için takma kirpiklerden yararlanabilirsiniz. Rimel ise çok siyah olmalıdır. Allık bölgesi ise hafif renklerden seçilmelidir. Dudaklarınızda ise makyajınız koyu tonda ise açık renkler seçilmelidir. Sonrasında makyaj sabitlenmelidir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

2 Yorum

  1. peki taş pudra dedikler koyu makyaj bazı bunları nerden bulabilirim.hangi markaları kullanmam gerekiyo

    • Büyük kozmetik marketlerden yada internet üzerinde hizmet veren websitelerinden temin edebilirsiniz.

Bu Konuya Yorum Yapın