Milialar
Yeni doğan bebeklerin yüzlerinde bulunan, sivilce benzeri küçük beyaz renkli yumru ya da kistler milia olarak adlandırılmaktadır. Bunlar kıl foliküllerinde oluşan yüzeysel deri kistleridir. Alın, burun ve yanaklarda 1mm çağında ve beyaz şekilde görülmektedir. Birkaç haftada kendiliğinden düzelmektedir.
Yeni Doğanlarda Toksit Eritemi
Nedeni bilinmeyen bu lekeler kırmızı bir yüzey üzerinde beyaz sivilce ya da kabarcıklarla kendini belli eden bir döküntü şeklindedir. 5-6mm çapında ve ortaları pire ısırığına benzeyen sarımsı beyaz lezyonlar olarak tanımlanır. Özellikle doğum sonrasında 2.günde görülmektedir. 1-2 haftada ise kendiliğinden kaybolmaktadır. Normal zamanlarda doğan bebeklerde %50si doğumdan 1-3 gün sonra toksit eritemi geliştirmektedir. Genellikle yüz, karın bölgesi, kol ve bacaklarda görülmekte ve pire ısırığını andırmaktadır. Döküntüleri zararsız olmakla birlikte tedavi gerektirmemektedir. Genel olarak birkaç gün içerisinde geçmektedir.
Yeni Doğan Aknesi
Annelerden geçen hormonların etkisine bağlı olarak yanaklar, çene ve alında görülmekte olan bir akne türüdür. Daha çok erkek çocuklarda görülmekte ve kısa sürede iyileşmektedir. Genellikle tedavi gerektirmeyen bu durumun uzun süre devam etmesi halinde lokal tedaviler uygulanabilmektedir.
Salmon Lekeleri
Yeni doğmuş normal bebeklerde %30-50 arasında değişen oranlarda değişmekte ve küçük, düz benekli ve açık pembedir. Özellikle göz kapakları, alın, üst dudak, kaşlar arasındaki alan ve boyun arka taraflarında ortaya çıkmakta olan bu lekeler ağlama nöbetleri ve ısı değişiklikleri zamanlarında daha belirgin bir hale gelmektedir. En çok ensede görülmektedir. Genel olarak kan damaları ve lenf damarlarından kökenini alan leke şeklinde, renkli ya da kabarcık olarak görülen lezyonlardır. Kan damarlarının toplanmasından meydana gelmektedir. İlk 2 yılda giderek silikleşmekte ve çocukların kendilerini zorladıkları ya da bağırdıkları zamanlar haricinde belirgin değildir.