Bebekler evli çiftlerin aile olmak yolunda attıkları ilk adımlardır. Böylece gelecek sevimli yavrucak için yapılacak birçok hazırlıklar başlamış olacaktır. Gelecek minik mucize için birçok hazırlık yanında telaş da başlar. Odası, kıyafetleri derken birçok ayrıntı da öne çıkar.
Bebek odası hazırlamak hem zevklidir hem de birçok araştırma gerektirir. Bir bebek odasının nasıl olması gerektiği ise her anne babanın merak ettiği ve bilmesi gereken durumlardandır.
Bebek odası nasıl olmalıdır?
- Bebek odası 12-15 metrekare olmalı ve en az 1 penceresi olmalıdır.
- Bebek odası evin kuzeydoğusunda ya da kuzeybatısına denk gelen odalarda olmalıdır.
- Bebek odasındaki kullanılacak eşyalar kolay temizlenen malzemelerden oluşan eşyalardan tercih edilmelidir.
- Eşyaların konulacağı mobilyalarda girinti ve çıkıntıların olmaması çok önemlidir. Bebeğin büyüdüğünde bu mobilyalara düşüp bir tarafını çarpmaması açısından önemlidir.
- Bebek odası mutlaka hava alan ve gün ışığı giren bir oda olmalıdır.
- Aydınlatma direk avizeden gelen ışık değil duvarlara yansıyan ışıklardan tercih edilmelidir. Gece için ışık az olmalıdır.
- Bebek odasının renkleri ise mavi, yeşil tonlarından seçilmelidir. Sakinleştirici etkisi olan bu renkler ayrıca sinekleri uzaklaştırır.
- Bebek odasında mavi ve yeşil tonlarının yanında fildişi, buz rengi, opak renkler de kullanılabilir. Bunun yanında kırmızı renk de odaya canlılık getireceğinden odaya birkaç parça kırmızı renk obje de alınabilir.
Bebek odası dekorasyonu
Bir bebek odasında dolap, komidin, şifonyer, karyola, duvara monte edilen raflar dışında bir şey bulunmamalıdır.
Bu malzemeler dışında bebek odasında bunun haricinde bir şey bulunmaz. Ancak çok fazla alternatif bulunur. Pratik mobilyalarla daha fazla yer kullanarak bebek odasını daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Özellikle duvara monteli yapacağınız raflar sayesinde ortalıkta olmasını istemediğiniz birçok malzemeyi bu raflara kaldırabilir ya da bebek odasında ufak tefek dokunuşlara yer verebilirsiniz.
Alacağınız mobilyalarda küçükken oyuncak dolabı olan mobilyalar bebek büyüdükçe kitaplık ya da başka türlü kullanılabilir. Daha önce bebek karyolası olan yatak bir tarafı çıkarılıp içine de minder yapılarak daha sonra bebek oturma koltuğu yapılabilir.
Çoğu yatakların korkulukları kaldırıldığı zaman ileride masa olarak kullanılabilir. Bebek yatağına uygun nevresim takımları da odaya ayrı bir hava katacaktır.