Yoğuşmalı Kombilerin Normal Kombilerden Farkları Nelerdir, Yakıt Tüketimi Ne Kadardır, Yoğuşmalı Kombi Nerelerde Kullanılır ve Avantajları Nelerdir ?
Yoğuşma gaz halindeki bir maddenin bulunduğu çevreye ısı vererek sıvı hale dönüşmesi olayıdır. Doğal gazın yanması sonucunda meydana gelen ve bacadan dışarı atılacak olan baca gazının su buharındaki enerjiyi özel ısı eşanjörleri aracılığıyla geri kazanarak toplam verimin artırılmasını sağlayan cihazlar yoğuşmalı kombilerdir.
Bu kombilerin klasik kombilere göre verimleri daha yüksektir. Böylece daha düşük yakıt tüketimi sağlamaktadır. Aynı zamanda düşük baca gazı sıcaklıklarına sahiptir. Alev boyu ihtiyaca göre ayarlanmakta, dur/ kalk yapılmadan modülasyonlu olarak çalışmaktadır. Fan modülasyonu ile tüketilen gaz miktarına bağlı olarak yüksek yanma verimi elde edilmektedir. Aynı zamanda çok daha sessiz çalışma sağlanmaktadır. Daha düşük emisyon oranları ile de daha çevrecidir.
Yoğuşmalı kombiler satın alınırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Öncelikle fiyatı yüksek olan ürün kaliteli ürün anlamına gelmemektedir. Satın alınırken klasik kombilere oranla ne kadar az fark ödenirse yapılacak tasarruf kısa sürede ödenen farkın geri alınmasını sağlamaktadır. Yoğuşmalı kombiler ileri teknoloji ürünü olduğundan üretici firmalar ve markalar büyük bir önem taşımaktadır. Arıza ihtimali daha az olmasına rağmen yine de servis ağı güçlü olan firmalar tercih edilmelidir.
Montaj İşlemleri
Yoğuşmalı kombi montajları ilgili firmalardan bu konuda eğitimli olan teknik personeller yapmalıdır. Ayrıca montajın gaz dağıtım şirketi teknik şartnamesine uygun olarak yaptırılması gerekmektedir. Yoğuşma sırasında bacada oluşacak olan yoğuşma suyunun ortamdan güvenli bir şekilde tahliyesinin sağlanması için yoğuşma suyunun kapalı giderlere bağlanması gerekmektedir. yoğuşmalı kombilerin balkonları takılması durumunda ise balkonun kapatılması gerekmektedir.
Yoğuşmalı kombiler için belirlenmiş olan ekonomik ömür 10 yıldır. Daha uzun süre kullanılması ya da daha etkili kullanılması için ise her yıl kış gelmeden ücreti karşılığında yetkili servislere bakım yaptırılması tavsiye edilmektedir. Garanti süreleri markalara göre 2- 10 yıl arasında değişmektedir. Ayrıca isteğe bağlı olarak ikişer yıllık ek garantiler de satın alınabilmektedir.