X

Alkali Beslenme Nedir? Alkali Beslenme Kilo Verdirir mi?

Gün geçmiyor ki diyetle ilgili sağlıklı beslenmeyle ilgili yeni bir kelime hayatımıza girmesin. Son zamanlarda alkali beslenme, alkali besinler, alkali su kelimelerini de sık sık duyar olduk. Zayıflamanın en sağlıklı yollarından biri olarak kabul edilen alkali beslenmeyi anlamak için öncelikle alkali ne demek onu bir bakalım.

Lise yıllarından da aşina olduğumuz alkali kelimesi baz anlamına gelir. Alkalinin zıttı ise asittir. Asitlerle kastedilen vücuttaki toksinler, artıklardır (idrar, nefes, ter). Vücudumuzun belli  bir Ph dengesi vardır  ki bu 7.4 dür ve vücudumuz o dengeyi sağlamak zorundadır. Eğer vücudunuzun Ph değeri bu değerin altına inerse vücudunuz için asidik, üstüne çıkarsa vücudunuz alkalidir. Hücreleriniz için en ideal ortam asit artıklardan arınmış, hafif alkali bir ortamdır



Beslenme Şeklimiz Vücudumuzun Ph Değerini Belirliyor

Beslenmenizde aldığınız gıdalar, içtiğiniz sıvılar sizin vücudunuzun Ph değeri üzerinde etkilidir. Siz beslenmenizde  asidik gıdalara ne kadar çok yer verirseniz vücudunuz o kadar çok asidik hale gelecek ve bu asidi iç organlarınızın zarar görmemesi için yağ hücrelerinin içinde depolayacaktır. Kilo alma süreciniz  en kısa haliyle bu şeklide olmaktadır.

Hangi Gıdalar Asidiktir?

Kümes hayvanları, tüm süt ürünleri, yumurta, rafine edilmiş undan yapılan gıdalar, özellikle beyaz un ve beyaz şeker, sentetik tatlandırıcılar, kimyasal katkı maddeleri, ketçap, mayonez, hardal, gazlı içecekler (maden suyu hariç), fazla miktarda kahve ve siyah çay, alkol, kızartmalar, cips, rafine tuz, fruktoz, mısır şurubu, margarin, jöle, ağır yağlı şarküteri ürünleri asidik gıdalar arasında sayılabilir.

Hangi Gıdalar Alkalidir?

Salatalık, buğday çimi, zencefil, zerdeçal, hindibağ, ıspanak, brokoli, kırmızı ve kara turp, soya filizi, pazı, klorella ve spirulina gibi tatlı su yosunları, ısırgan otu, kuşkonmaz, karpuz, çörek otu, kavun, hurma, nane, kekik, karbonat, zeytinyağı, soya lesitin, işlenmemiş doğal tuz alkali besinlerin başında gelir.

Alkali Beslenmeyle Yağlarınızdan Kurtlun

Siz beslenmenizde  alkali besinlere ne kadar yer verirseniz vücudunuz asitlerden yani yağ hücrelerinizden o kadar çabuk kurtulacaktır. Diyetinizde alkali besinleri ne kadar çok  yerseniz yiyin kilo almayacaksınız. Beslenmenizde bol bol çiğ, ızgara  veya haşlanmış sebzelere, badem, ceviz gibi kuru yemişlere, zeytinyağı ve zencefil, zerdaçal gibi baharatlara fazlaca yer vermelisiniz. Alkali beslenmeyi çocuk, yaşlı herkes rahatlıkla uygulayabilir.

Hastalıkların Tek Sebebi Asidik Bir Vücuttur

Vücudunuz ne kadar asidik olursa hastalıklara yakalanma olasılığınız o kadar çok artar. Gut hastalığı, Osteoporoz, idrar yolu enfeksiyonları , böbrek taşları,diş çürümesi, troidin az çalışması, selülit, kilo, kalın bel, polikistikover, eklem sorunları, İnsülin duyarsızlığı kronik yorgunluk ve daha pek çok rahatsızlık hücredeki asit alkali dengesinin bozulmasıyla ilişkilidir.

Pembeoje.com :