X

Ramazan Ayında Zayıflama Yolları

Ramazan ayı, Müslümanlar için önemli ve dikkat etmesi gereken bir aydır. Tüm Müslümanlar bu ayda oruç tutup hem dini görevlerini yerine getirirler hem de bedenlerini bu bir ay içinde dinlendirmiş olurlar.

Ramazan’da oruç tutan birçok insan kilo almaktan şikayetçidirler. Bunun sebebi, bütün gün boyunca aç kalmaları ve bir anda oruç açma zamanında yemektir. Yediklerine dikkat etmez belki de normalde yediklerinin daha fazlasını yerler. Bir de yemeğin üzerine hareketsiz kalınca Ramazan ayında kilo almak hiç de zor olmaz.

Ramazan ayında kilo verilir mi?



Ramazan ayında çok dikkat edilmesi gerekir. Ramazan ayında kilo vermek amaçlı asla oruç tutulmamalıdır. Yapılması gereken şey eğer diyet uygulayarak oruç tutmak isteniyorsa doktora başvurularak gerekli tahlil ve tetkikler yaptırılmalıdır. Her vücut yapısı herkeste farklıdır ve buna göre bir diyet programına başlamak en doğrusu olacaktır.

Ramazan’da beslenme programı çizelgesi yapın

Ramazan ayı, oruç tutulduğu için güç tükenir, metabolizma hızı normalin altına düşer. Bu yüzden kendinize beslenme programı çizelgesi yaparak en doğru besinleri yiyerek diyetinizi daha doğru ve sağlıklı yapabilir ve Ramazan ayında formunuzu koruyabilirsiniz.

Ramazan ayında, hazırlanacak beslenme programında dikkat edilmesi gereken şey, öğünleribölümlere ayırmaktır. Oruç hafif kahvaltı türü yiyeceklerle açılmalı ya da çorba içmeli, ana yemek daha sonra yenmelidir. Ayrıca oruç açıldığı zaman çok hızlı yemek tüketmek doğru değildir.

Ramazan ayında egzersiz yapılabilir mi?

Spor her dönem vücuda yararlıdır. Ancak spor yaparken de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bir kere oruç açıldıktan hemen sonra yürüyüş ya da egzersiz yapılmamalıdır. Belli bir zaman beklemek gerekir. Yemekten en az iki saat sonra yürüyüşe çıkmak gerekir.

Ramazan ayı sahur zamanı ne yenmelidir?

Sahurda muhakkak kana kolay karışmayan besinler seçilir. Çok tuzlu besinler susatır.Bu şekilde tuzlu besinlerin yerine süt, peynir, yumurta, çorba, kepek ekmek tüketilmelidir.

Kilo almamak için dikkat etmeniz gereken noktalar, bol sıvı içmek, hareketli olmak, kana karışmayan yiyeceklerden tüketmek ve iftarda ağır yemek yerine daha hafif yiyecekleri tercih etmektir.

Pembeoje.com :