Botoks yaptırmak zararlı mı

Konusu 'Botoks' forumundadır ve Çimen tarafından 14 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Çimen

    Çimen Yeni Üye www.pembeoje.com

    Botoks yaptırmak ilerleyen zamanlarda sağlık açısından zararlı mı ? Yüzde kalıcı yani tedavi edilemeyen izler bırakır mı ? Botox yaptırmak için doktor seçimini nasıl yapmalıyız.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
     
  2. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com

    Botoks , zaten etkisi geçici olan bir ilaçtır. Botoksa bağlı oluşacak en kötü şey olsa bile birkaç ay içerisinde botoksun etkisinin ortadan kalkması ile o da ortadan kalkacaktır. Kaldı ki botoksun etkisinin geçmesini de beklemeden müdahale edilerek istenmeyen durumdan çok kısa zamanda kurtulmak mümkün. İlerisi için ise oluşturabileceği hiçbir sorunun olmadığını söyleyebilirim. Sağlık açısından ileride doğurabileceği bir sorun olmaz. Zira tıbbi amaçlar ile çok daha yüksek dozlar zaten verilebiliyor. Kozmetik amaçla kullanılan dozlar çok daha küçük dozlardır. Kalıcı veya geçici hiçbir iz bırakmaz.
    Öncelikle doktor olmayan birine asla botoks yaptırmayın. Muayehane- Poliklinik olmayan bir yerde asla bu işi yaptırmayın. İşlemi yaptıracağınız hekim sadece bu işi yapan bir hekim olsun. Mesela iç hastalıkları uzmanı, kadın doğum uzmanı veya çocuk hastalıkları uzmanı da yasal olarak botoks yapmaya yetkilidir ancak yılda 1 kez botoks yapan ile yılda 1000 kez botoks yapan hekimin yapacağı iş de aynı olmayacaktır. Kaldı ki veteriner hekim, diş hekimi, hemşire hatta zaman zaman estetisyenlerin dahi botoks yapmaya kalktığını duyuyoruz. Diploma ve çalışma ruhsatını öncelikle görün sonra da yeterince deneyimli olduğundan emin olun. Sonra harekete geçin. Doktorunuzun yeri sabit olsun, eczanede veya salonda veya zaman zaman filanca yerde oluyorum deniyorsa sorun olduğu zaman zor durumda kalan siz olursunuz, gerektiğinde her an direk doktora ulaşabilmelisiniz. Mümkünse etrafınızda bu işlemi yaptıran ve sonuçdan memnun olan birinin gittiği hekime gidin.
     

Sayfayı Paylaş