lazer epilasyon yaptırmadan iyi düşünün

Konusu 'Lazer Epilasyon' forumundadır ve Bernadiyorki tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Bernadiyorki

    Bernadiyorki Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Özellikle yaz aylarında kadınların yoğun ilgi gösterdiği lazer epilasyonu, dikkat edilmediği takdirde üzücü sonuçlar doğurabilir.





    Dermatolog Dr. Münevver Aslan, lazer epilasyonun tüy ve kılları ortadan kaldıran yöntem olmadığını söyledi. Hassas ciltlerin uygulama sırasında yanabileceğini bildiren Dr. Aslan, bu yılbaşından itibaren yönetmelik değişikliğiyle güzellik merkezlerinin muayenehane veya polikliniğe dönüştürülmesine karar verildiğini, lazer epilasyon ve fotoepilasyon tedavilerinin sadece muayenehane, poliklinik ve hastane kapsamında yapılması zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

    Toplumda lazer epilasyonunun kılları tamamen yok ettiğine dair genel kanı bulunduğunu hatırlatan Dr. Aslan, şöyle dedi:

    "Tüyler bitene kadar tedavi garantisi vermek bir aldatmaca"

    "Kılların dökülmüş olması hepsinin kaybolacağını göstermez. Bu nedenle tüm tüyler bitene kadar tedavi garantisi vermek aldatmacadan başka bir şey değildir. Böyle bir gerçek varken, insanları kandırmamak gerekir. Kıl kökü yeterli moleküle sahip değilse yani beyaz ve sarı renge yakınsa hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, bu tüyleri ortadan kaldırılamaz. Kıl köklerinin hepsi koyu renkte olan ve kalın kıllara sahip olanlar bütün kıllarından kurtulabilir. Ama bunu en baştan bilebilmek ve garanti vermek mümkün değildir. Biz hastaya bu durumu en başından beri anlatıyoruz."

    Kullanılan sahte cihazlarla yanık tehlikesinin arttığını anlatan Dr. Aslan, şöyle devam etti:

    "Yeterli kontrol olmadığı için adım attığınız her yerde lazer epilasyon yapan yer var. Kullandığımız lazer cihazının en ucuzu 85 bin Euro'dan başlıyor. Ama Çin malları 3-5 bin liraya satılıyor. Bu cihazlar insanlar için çok tehlikeli. Yanık yapma riski çok yüksek. Bunun tıbbi bir müdahale olması ve profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini bilinmesi gerekiyor. Yoksa, insanlar güzel görünmek uğruna ömür boyu kalıcı yanıklara maruz kalabilirler."
    __________________
     
    DR. Mehmet Akgün bunu beğendi.
  2. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com


    Tesadüfen bu yazıya rastladım, ben de yazsam aynı şeyleri yazardım hatta daha fazlasını yazardım dedim ve bir iki ilaveden bahsedeyim istedi. Güzellik merkezleri ile ilgili yönetmelik 2008 li yıllarda çıktı vede 2010 lu yıllarda zorunluluk haline geldi. Yani artık lazer epilasyonun sadece hekimin çalışabileceği yerlerde yapılmasına izin veriliyor. Buralar ise muayehane (Medikal estetik sertifikalı hekim, dermatolog veya Plastik Cerrahi uzmanı olmak koşulu ile) , Poliklinik , Tıp Merkezi veya Hastanedir. Bahsedilen güzellik salonu, merkezi, spa merkezi , kuaför v.s. v.s. hiçbirinde lazer epilasyon yapılması bugün için yasal değil. Yapmak da günümüz şartlarında Taksir ile adam yaralama suçunu oluşturur. Cezası 3 yıl hapis den başlayan bu suçu maalesef ki para uğruna işliyorlar veya bilmedikleri için cehaletten dolayı bu suç işleniyor. Tek bir şikayet le gerçeği öğrenirler ancak o zaman da iş işten geçmiş olur. Bu yapanın sorumluluğu , yaptırana ne olur. Yandı ise yandığı ile kalır veya sonuç alamadı ise parası boşa gitmiş olur.
    Lazer epilasyon için gittiğiniz yerde öncelikle hekimi - diplomasını ve çalışma ruhsatını görün. Hekim kullandığı her cihazı sağlık müdürlüğüne bildirmek zorundadır. Sağlık müdürlüğü de bu cihazın CE belgesi dahil olmak üzere gerekli tüm evraklarını ister. Aklı başında hiçbir hekim yurda kaçak girmiş ucuz Çin malı cihazı kliniğinde tutmaz. Zira müdürlük zaten belirli aralar ile kontrol eder. En azından denetim altındaki bir klinikte ve kontrolleri yapılan bir cihaz ile size çalışılmış olur.
    Geldik cihaz seçimine: İPL , zaten adı üzerinde lazer değildir. Lazer epilasyon için kullanmak ağda nın modern hali olmaktan öteye geçemez. Kullanılacak cihaz Alexandrite , Nd-YAG veya Diode sistemini kullanmalı. Bunlar içinde en fazla kullanılanı kısaca Alex denen sistemdir. Alex üreten yüzlerce marka var. Bunların da en fazla kullanılanlarından biri Candela dır mesela. Yine sonuçları iyi olan arion, sciton, epicare gibi markalar mevcuttur. Burada da cihazın yaşı , uygulayıcı, ortamın temizliği ve fiyatlar gibi faktörler yer seçiminize etki etmeli. Direk fiyat odaklı giderseniz sonuç hüsran olabilir. İPL için bitene kadar 500 tl denir belki ama havaya giden bir para ve zaman kaybı olur. Veya cihaz Alex dir ancak çin-uzakdoğu v.s. orijinlidir. Sonuç yine üzücü olabilir.
     
  3. Çilay

    Çilay Yeni Üye www.pembeoje.com

    Lazer epilasyon yaptırmak istiyorum genelde yaz aylarında boş vaktim çok oluyor lazer epilasyon hangi mevsimde yapılmalı veya hangi mevsimde yapılırsa daha sağlıklı olur.
     
  4. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com

    Lazer epilasyon için yaz ayları çok da uygun sayılmaz. Çünki, bronz tene lazer yapılmaz. O tenin açılması beklenir. Lazer sonrası güneşe çıkmak lekelenmelere neden olabilir. Sıkı güneş koruyucu kullanmak gerekir. Bilinçli olduktan sonra her mevsim yaptırabilirsiniz. Kış aylarının teorik olarak daha elverişli aylar olduğunu söylemekle beraber, insanlar daha ziyade tatil öncesi ayları tercih etmektedirler.
     
  5. Şehrazat

    Şehrazat Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ben sonbaharda yaptırdım çokta rahat ettim hiç sorun yaşamadım.
     
  6. Ayçiçek

    Ayçiçek Yeni Üye www.pembeoje.com

    Bende yazın pek vaktim yoktu iyikide olmamış yaz gelmeden kışın bütün tüylerimden kurtuldum.
     
  7. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com

    Evet yaza temiz girebilmek için son zamanlardayız, zamanı değerlendirmek gerek
     
  8. çisem

    çisem Yeni Üye www.pembeoje.com

    Eeee biz kışımı bekliyeceğiz tüylerden kurtulmak için şimdi
     
  9. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com

    Son 2-3 ay daha var acele etmek gerek.
     
  10. Kıvılcım

    Kıvılcım Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ben geçen hafta başladım lazer epilasyona Bakırköyde işinin ehli insanlar hizmet veriyor çok memnunum hizmetten ve güler yüzden.
     

Sayfayı Paylaş