Çene ucu büyültme veya küçültme

Konusu 'Çene Estetiği' forumundadır ve meervişş tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. meervişş

    meervişş Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çene Ucu Büyütme veya Küçültme

    Çene ucu normalden küçük veya büyük olabilir. Her iki deformite de belirgin estetik sıkıntıya yol açar. Çene ucunu değerlendirirken önemli olan nokta alt ve üst çenedeki dişlerin birbiriyle olan ilişkisinin normal olup olmadığının belirlenmesidir. Sadece çene ucuna yapılacak olan girişimlerde dişsel ilişkinin yani ısırımın normal olası gerekmektedir.

    Genioplasti ameliyatları çene ucunun görünümünü değiştirmeye dönük ameliyatlardır. Bu ameliyatlar ile çene ucunun büyüklüğü ve uzunluğu artırılabilir veya azaltılabilir. Yani, çene ucu estetik normlara uygun şekilde yeniden şekillendirilebilir.

    Çene ucunun normalden büyük olması kişinin yüz harmonisini olumsuz etkiler ve kaba bir görünüme neden olur. Yapılacak operasyonla çene ucu estetik normlara uygun olacak şekilde küçültülebilir. Sonuç olarak, daha natürel ve güzel bir yüz yapısı ortaya çıkar.

    Çene ucunun normalden küçük olması durumuna daha sık rastlanır. Kişi aynı zamanda kemerli bir buruna sahipse deformite daha da belirgin olmaktadır ve “Kuş yüzü (Bird face)” olarak adlandırılan durum ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde çene ucunu büyütmek amacıyla silikon, medpor ve titanyum gibi sentetik materyallerin kullanımı oldukça sık başvurulan yöntemlerdendir. Kullanılan sentetik materyallerin altta kalan kemik dokusunu eritmesi, yer değiştirmesi ve enfeksiyon gibi riskleri bulunmaktadır. Aynı zamanda sentetik materyal kullanılarak yapılan müdahalelerde “gıdı” olarak adlandırılan çene altı yumuşak doku sarkmalarında herhangi bir düzelme oluşmamaktadır. Bu tür sorunlar kliniğimizde çene ucundaki kemik dokunun öne doğru ilerletilmesi ile çözümlenmektedir. Bu teknikle yapılan ameliyatlarda gıdı ve boyun bölgesinde de estetik olarak pozitif değişiklikler ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda, yüz iskeletinin diğer sorunlarında olduğu gibi kişinin kendi kemik dokusunu kullanarak yapılan ameliyatlar en güvenilir olanlardır.

    Genioplasti ameliyatları genel anestezi altında tam teşekküllü hastanede gerçekleştirilir. Ameliyat süresi ortalama 45 dk-1 saattir. Ameliyat tamamen ağız içinden yapılır ve yüzde herhangi bir iz oluşmaz. Hasta aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. Ameliyat sonrası ağrı çok azdır ve ağızdan alınan ağrı kesicilerle ortadan kaldırılabilir. Cerrahiye bağlı olaşacak şişlikler 5-7 gün içerisinde tamamen kaybolur.
     
  2. Ayperi

    Ayperi Yeni Üye www.pembeoje.com

    Benim için iyi bir paylaşım yapmışsınız ama çene estetiği konusunda tecrübesi olan yada bana doktor ve hastane tavsiye edermisiniz çok ihtiyacım var kimseye güvenemiyorum.
     
  3. Pofuduk

    Pofuduk Yeni Üye www.pembeoje.com

    Alanında uzman olmazsa estetik operasyonlar dönüşü olmayan sorunlara sebep olur
     
  4. Eliz

    Eliz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Aynen doktor kimliği altında çalışan kasaplar çok var
     
  5. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com


    Küçük çene yapısına sahip olup da ameliyat düşünmeyen kişiler belki öncelikle geçici dolgular ile çene yapısını büyütmeyi deneyebilirler. Böylece daha büyük bir çenenin yüzlerinde nasıl görüneceğine dair bir fikirleri olur. Ne kadar büyütmek isteyeceklerine daha kolayca karar verebilirler. Sevgilerimle
     
  6. Eliz

    Eliz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kızlar estetik dolgu neye ihtiyaç duyuyorsanız rahat olun Mehmet bey sayesinde benim kafam çok rahat sorulara cevap vermekten sıkılmayan ve detaylı cevaplar ve öneriler sunan bir Doktorumuz var artık çok teşekkürler Mehmet bey.
     
  7. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com

    Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
     
  8. cemile can

    cemile can Yeni Üye www.pembeoje.com

    Benim çene ucum çok kısa ameliyatsız bir çözüm bulunabilirmi acaba ameliyattan korkuyorum ne yapmalıyım.
     
  9. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com

    Görmeden konuşmak çok doğru olmaz aslında ama çene ucunu büyütmek 10 dakika sürmeyecek bir işlem. Ameliyat gerektirmez. Ağrı olmaz. Dolgu ile yapılır. Kullanacağımız dolgu çeşidi ve sayısı fiyatı belirler ancak ameliyata göre çok çok ekonomiktir.
     
  10. Esra güneş

    Esra güneş Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çene yanlarındaki çöküntülerede dolgu uygulanabilir hocam teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş