Botoks zararlı bir uygulamamıdır

Konusu 'Botoks' forumundadır ve Ahenk tarafından 4 Nisan 2015 başlatılmıştır.

  1. Ahenk

    Ahenk Yeni Üye www.pembeoje.com

    Botoks uygulaması yaptırmak için belirli bir yaş sınırı var mı ?
    Botox kaç yaşından itibaren uygulanabilir ?
    Ardı ardına yapılan Botoks enjeksiyonları vücutta birikime neden olur mu ?
    Botox ömür boyu uygulanabilir mi ? Botoks uygulaması ne kadar sürüyor ? Botoks yaptıran kişide herhangi bir rahatsızlık oluyor mu ? Botox uygulandıktan sonra ciltte yeni kırışıklıklar meydana geldiği söyleniyor. Doğru mu ? Botoks uygulamasında kırışıklıkların düzelme yüzdesi kaçtır ? Botox yüz dışında vücudun başka noktalarına da uygulanabilir mi ?
     
  2. JeNNa

    JeNNa Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    maşallah ne soru sormuşsun, bu soruları sormak için bu günü mü bekliyordun :D
     
    DR. Mehmet Akgün bunu beğendi.
  3. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com

    Evet, ben de aynı şeyi düşündüm. Ama yine de yanıt vermeye çalışayım
     
  4. DR. Mehmet Akgün

    DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com

    Botoks ile ilgili klavuz oluşturacak kadar kapsamlı olmuş sorular. Yanıt vermeye çalışayım kısa kısa. Estetik amaçlı uygulamalar için alt sınır 18 yaş. Tıbbi tedavi amaçlı daha küçük yaşlara da uygulanabilir. Ancak biz daha ziyade estetik amaçlı uygulama yapıyoruz.
    Ardı ardına botoks uygulamaları sonrası deri eskisi kadar kırışamadığı için daha az doz yeterli olabilmekte. Belli yaştan sonra zaten botoksdan sonuç alınamadığı için ömür boyu kullanılabilir demek doğru olmaz. Kullanım şekli , dozu , amacı değişebilir ama kullanılamaz da denemez. Özellikle ilerleyen yaşlarda zaten kombine uygulamaları tercih ediyoruz. Tek başına botoks yerine, PRP, dolgu, ip uygulamaları, fokuslu ultrason, RF , mezoterapi gibi uygulamalar ile kombine etmek çok daha etkili sonuç alınmasını sağlar. Botoksun etkisi 4-8 ay sürer ortalama. Botoks yaptıran kişide amaç sadece belirli çizgiyi gidermek ise , uygun doz yapıldı ise sorun yaşanma olasılığı çok zayıftır. Alına yapıldığında nadiren baş ağrısı olabilir. Yeni kırışıklık oluşmaz , zaten uygulama yapılan yere ve tekniğe göre oluşabilecek değişimler önceden öngörülebilir. Çizgilerin derinliği çok fazla değil ise botoks ile tamamen düzelebilir. Derin olan kırışıklıklarda dolgu ile kombine etmeyi tercih ederiz.
    Botoks yüz dışında tıbbın birçok branşı tarafından daha birçok yerde kullanılabiliyor. Koltukaltı terleme, avuçiçi terleme, ayakaltı terleme, saçlı deri tedavileri gibi alanlar estetik amaçlı sıklıkla uygulama yapılan yerlerdir.
     
  5. Ahenk

    Ahenk Yeni Üye www.pembeoje.com

    Evet sorularım biraz fazla olabilir ama ben yanak dudak ve göz çevresi için botoks düşünüyorum ve son bir hafta vaktim var izin günümde istediğim yüze kavuşmak istiyorum Mehmet bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
    Bu günümü bekliyordun derken ne demek istediğinizide anlaymadım soru sormanın özel bir günümü vardı ben bilmiyorum.
     

Sayfayı Paylaş