9 günde 3.5 kilo Vermek???

Konusu 'Diyet Yöntemleri' forumundadır ve TRByn tarafından 5 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. TRByn

    TRByn Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Merhaba arkadaşlar şimdi sizlere hepimizin baş belası kilolardan,bunları nasıl verebileceğimizden, ZAYIFLAMA FORMÜLLERİNDEN bu kiloları verirken kendimize eziyet çektirmemizden bahsedicem...
    **
    Erkekler ile Kadınlar arasındaki yağ depolama oranları birbirlerinden farklıdır. Bu durum yaratılış olarak genetik kodlarına işlenmiştir. Geçmişe baktığımızda "Yağ Depolama" oranlarının farklı olması değişik roller üstlenen her iki cinse de avantajlar sağlamıştır. Erkekler avlanmak, saldırmak ve savunabilmek için hızlı olmak zorundalardı. Böyle bir durumda erkeğin aşırı yağ depolaması genetiğine aykırı. Kadınlar ise hayatta kalabilmek, kıtlık zamanlarında çocukların bakımını sağlayabilmek için yağ rezervlerini en üst düzeyde tutmak zorundaydılar. Geçmişteki bu örneklerin değişik versiyonları günümüzde de devam etmektedir. Bu bağlamda bir kadının asgari yağ oranı, bir erkeğin azami yağ oranına yakındır.

    Kadınlar üretkendir ve nesillerin devamını sağlarlar. Doğum, doğum sonrası süt üretimi vb. gibi ihtiyaçlar kadınların genlerine "Yağ Depolama" ihtiyacı olarak işlenmiştir.

    *
    Karaciğer hayati organlarımızdan biridir. Önemli görevleri üstlenmiştir. Bizi diğer görevlerinden çok, sindirim sırasındaki rolü ilgilendiriyor. Karaciğer günde yaklaşık olarak 1 litre safra üretir. Üretilen bu safranın temel görevi sindirmek değil, sindirime yardımcı olmaktır. Yağların ince bağırsakta parçalanabilmesinde Karaciğer'in ürettiği safranın çok önemli bir etkisi vardır. Safra aynı zamanda yağda bulunan vitaminlerin emilimini de kolaylaştırmaktır. Karaciğerde meydana gelebilecek işlev bozukluğu bir tür yağ olan kolesterolün eliminasyonunu zorlaştırır. Kolesterolü yüksek olan kişilerde uygulanan Amerikan diyetleri karaciğer işlev bozukluğunu tetikleyerek kilo alımına sebep olabilmektedir.

    Yağ, çoğunlukla karın, bacak ve kalçada depolanmaktadır. Karaciğerde meydana gelen işlev bozuklukları yağ metabolizmasının sağlıklı bir biçimde düzenlenmesini engeller ve bu bölgelerde yağ depolanarak kalınlaşmasına sebep olur. Göbek olarak adlandırılan bölge bu nedenle genişleyecektir. Sağlıksız işleyen karaciğerin emarelerinden biri de karın altında oluşan rulo şeklindeki yağ birikimidir. Karaciğer filtre işlevini aksatmaya başladığında küçük yağ parçacıklarını süzülemez ve bu yağ parçacıkları kanda dolaşmaya başlar.

    Küçük yağ parçacıkları, kan dolaşımı ile birlikte diğer organlara ve deri altına geçerek hem organlarda hem de deri altında yağlanmaya sebep olur. Deri altında biriken yağlar Selülit gerçeğinin ta kendisidir. Karaciğer filtreleme işlevini tam olarak yerine getirmezken, oluşan bu yağlardan kurtulmak hiç kolay değildir. Yaşlandıkça kilo alımının artmasının temel sebeplerinden biri de budur.
     

Sayfayı Paylaş