-Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavonoza boşaltıp içine 2 adet kesme şeker atın ağzının sıkıca kapatın -Hamur işleri ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir.işiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bezle silin tezgahınız kolayca temizlenecektir. -Böreğin daha lezzetli olması ve kıvamında pişmesi için fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin -Pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız,sıcakken üzerine tozşeker serpin yada devamlı karıştırarak soğutun -Az miktarda yağ,süt,su vs.ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok kepçe yardımıyla bu işleri kolayca yapabilirsiniz. -Şekerlenmiş reçelinizi sakın atmayın.Benmari usulü ile ısıtarak eski haline döndürebilirsiniz. -Kuru fasülyeyi haşladığınız suyu dökmeyin soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın bu bitkileriniz için çok sağlıklı ve yararlıdır. -kızartma yaparken yağın sıçrayıp atlamaması için bir tutam tuz atmanız yeterlidir -paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa,biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın sonra sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak tencereyi iyice ovun sonra iyice durulayın. -Bayat ekmekleri kare kare kedip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavonoza koyup buzdolabında çorbalarınıza kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetinede kullanabilirsiniz -Yoğurtlu çorbaya tuzu pişirdikten sonra atın,yoksa yoğurt kesilir -Limondan daha fazla su elde etmek istiyordanuz limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin,sonra suyunu sıkın