aklımızda bulunsun

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve UygarKiz tarafından 29 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. UygarKiz

    UygarKiz Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    -Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavonoza boşaltıp içine 2 adet kesme şeker atın ağzının sıkıca kapatın
    -Hamur işleri ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir.işiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bezle silin tezgahınız kolayca temizlenecektir.
    -Böreğin daha lezzetli olması ve kıvamında pişmesi için fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin
    -Pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız,sıcakken üzerine tozşeker serpin yada devamlı karıştırarak soğutun
    -Az miktarda yağ,süt,su vs.ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok kepçe yardımıyla bu işleri kolayca yapabilirsiniz.
    -Şekerlenmiş reçelinizi sakın atmayın.Benmari usulü ile ısıtarak eski haline döndürebilirsiniz.
    -Kuru fasülyeyi haşladığınız suyu dökmeyin soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın bu bitkileriniz için çok sağlıklı ve yararlıdır.
    -kızartma yaparken yağın sıçrayıp atlamaması için bir tutam tuz atmanız yeterlidir
    -paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa,biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın sonra sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak tencereyi iyice ovun sonra iyice durulayın.
    -Bayat ekmekleri kare kare kedip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavonoza koyup buzdolabında çorbalarınıza kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetinede kullanabilirsiniz
    -Yoğurtlu çorbaya tuzu pişirdikten sonra atın,yoksa yoğurt kesilir
    -Limondan daha fazla su elde etmek istiyordanuz limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin,sonra suyunu sıkın
     

Sayfayı Paylaş