atatürk ve nasyonal sosyalizm hakkında

Konusu 'Tarih' forumundadır ve GeykliKız tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

1. GeykliKız

GeykliKız Profesyonel Üye www.pembeoje.com

selam.

günümüzde eski komünist şimdi kemalist geçinen tayfanın ve tunceliye dersim desekte olur diyen basiretsiz elitist chp'lilerin halkımızdan gizlemeye çalıştığı kesin ve gerçek bilgidir. günümüzde ne hikmetse ulu önderi herkese ve her etnik kesime yarandırmaya çalışan bu tipler atatürk'ün milliyetçilik anlayışı herkesi kapsıyordu falan diye artık modası geçmiş söylemlerle insanlarda atatürkün türklük söylemini gizleyip garip bir algı yaratmaktadırlar.

bir diğer saçma grup olan sonradan üretilen sentezci milliyetçiler ki siz olanları mhp ve ülkücüler olarak bilirsiniz ,atatürk namaz kılardı milliyetçiydi ama kendine türk diyen herkesi türk sayardı diye saçma sapan argümanlarla atatürk'ün sosyalist yani halkçı söylemini gizleyip atatürk'ü osmanlıyı seven dindar sağcı bir yapıya sokmaya çalışmaktadırlar .

oysaki sadece nutuk okunursa bile atatürk'ün nasıl türkçü bir sosyalist anlayış benimsediği ortadadır öte yandan kurduğu devlete türkiye adını veren türk tarih kurumu türk dil kurumu gibi köklü kurumları kuran bir liderin bu gün insanlara ne kadar saçma anlatıldığı ortaya çıkacaktır yukarıda yazdıklarıma kendince yorum getirecek arkadaşlardan ricam bi zahmet eğer tersini düşünüyorlarsa aşağıda yazdığım ulu önderin sözlerini bir açıklamalarını isterim .

"ülkeniz sizindir, türklerindir. bu ülke, tarihte türk tü bugün de türk tür ve sonsuza dek türk olarak yasayakcaktir."

"tas kirilir, tunç erir, ama türklük ebedidir"

"milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. türk milletindenim diyen insan, her seyden önce ve kesinlikle türkçe konusmalidir. türkçe konusmayan bir insan türk kültürüne, topluguna bagliligini iddia ederse buna inanmak dogru olmaz."

"asla süphem yoktur ki, türklügün unutulmus büyük medeni özelligi ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelismesi ile gelecegin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir günes gibi dogacaktir."

"kanini tasiyandan baskasina inanma!"

"türklük, benim en derin güven kaynagim, en engin övünç dayanagimdir"

"az zamanda çok büyük isler yaptik. bu islerin en büyügü, temeli türk kahramanligi ve yüksek türk kültürü olan, türkiye cumhuriyetidir."

"bana, insanlar üstünde bir dogus yüklemeye kalkismayiniz. dogusumdaki tek olaganüstülük, türk olarak dünyaya gelmemdir."

"türk çetin isler basarmak için yaratilmistir!"

"muhtaç oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur!"

özet: bi zahmet okuyun arkadaşlar, saygılı ve seviyeli biçimde herkesten görüş bekliyorum.

2. Ahu@

Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

Türkiye vatandaşı olan herkes türk tür bence bu kürtler aleviler farklı meshepler dahi olsa türk vadandaşıdır. ve atatürkün namaz kılması sizi neden rahatsız etti hiç anlamadım..

Sayfayı Paylaş