Balayı nedir, neden balayı yapılır ?

Konusu 'Düğün' forumundadır ve Pembe tarafından 27 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Pembe

    Pembe Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Adı gibi bal gibi geçmesi lazım gelen aylardır. Evlenince direk evde sabahlamak değil de binip arabanıza bir yerlere gitmek birkaç günlüğüne de olsa o balayı geleneğini sözünü yerine getirmek hem sizin hem eşinizin hem de cinsel anlamdaki farklı mekan etkisinin her şeyin yararına olacaktır. Farklı mekânların etkileri sizin mutluluğunuz bir olunca evliliğinde ortamına yavaş yavaş giriyor olacaksınız.


    Balayında neler alınmalı. Balayında yanınıza akşam yemekleri için şık ve çarpıcı kıyafetler almalısınız. Gece için seksi iç çamaşırları renkleri kırmızı olmalı özellikle almalısınız. Parfüm makyaj malzemeleri alınmalı. Ayakkabılardan bir spor bir rugan ayakkabı ve orta boy ayakkabı alınmalıdır.
    Balayına nasıl bir yere gidilmelidir. Balayı çok tatlı geçmeli. Unutamamalısınız. Eşinize her anlam da ona unutamayacağı günler geceler yaşatın. Mutluluğunuzu evlilik adına heyecanınızı her şeyinizi bu zamanlarda tadını çıkara çıkara işleyin. Ev işleri olmadan yemek yapmadan etmeden rahatça yaşayın hanımlar bu günlerinizi. Balayınız en az bir hafta olsun.
    Zaman da önemli bir hafta kadar bir sürede gerçekten güzel şeyler yaşayabilir ve balayının mutluluk ve tadını iyi alabilirsiniz. Kısa zamanda neyin nasıl geliştiğini anlamayabilir ve farkında olmadan bitirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden zamanı da esnek tutmak ona göre izin ve vakit ayarlamak gerek diye düşünüyorum.
    Romantik bir ortamda olmak, şık bir oda rahatlık ve konfor istediğiniz zaman yürüyüş yapabileceğiniz alanlar deniz kıyısı sabah doğan güneşi izlemek akşam batan güneşe veda etmek tüm güzelliklere eşinizle merhaba demenin mutluluğu. Hayatınızın daha da derinleştiği o anlar. Ona daha çok bağlandığınız daha çok sevmeye meyillendiğiniz anlar. Duygusallıkla gelen o güzel dakikalar.
    Eşinizin sizin kulağınıza fısıldadığı güzel sözler. Sizin içinizi eriten bitiren mutluluğunuz heyecanınız. Balayı olmazsa olmaz bence. Mutlaka gitmek gerek. O kadar güzel bir başlangıç oluyor ki evliliğe ve siz o kadar güzel zamanlar geçirme imkanlarıyla karşı karşıya oluyorsunuz ki her şey rüya gibi. Farklı ortam psikolojisinden de dolayı olarak çok değişik huzurlarla da kaplanabiliyorsunuz. Balayının tadına varmak lazım.
    Evlenmeden önce balayının da planını yapmak gerek. Nereye gitmek gerek ne kadar kalınacak neler götürülecek. Bunların hazır ol da beklemesi lazım. Evlilik telaşı bin bir şey aklınızda olacak çok yoğun olacaksınız o zamanlar erkenden bir şekilde planlanmış köşede sizi bekliyor olmalı.
     

Sayfayı Paylaş