Bayat simit kavurması

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve JalefiR tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. JalefiR

    JalefiR Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler ;

    2 adet bayat simit
    2 yumurta
    1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
    biraz rendelenmiş kaşar
    1 kaşık tereyağ
    1-2 kaşık sıvıyağ
    baharatlar: karabiber, kuru nane, fesleğen, vb.
    maydanoz
    tuz

    Yapılışı ;

    Bayat simitler yarım cmlik halkalar halinde doğranır.Tavaya yağlar konur, yumurtalar kırılır biraz tuz eklenerek bir kere karıştırılır. Yumurtalar pişmeden simitler eklenir, karıştırılarak yumurtaya bulanması sağlanır.Yumurtalar pişip simitlerde kavrulunca ufalanmış beyaz peynir baharatlar ve maydanoz konur karıştırılır.Ocak kapatılarak kaşar rendelenir.Afiyet olsun :)
     

Sayfayı Paylaş