Bel ve karın bölgesindeki yaglanma nedenleri nelerdir?

Konusu 'Zayıflama Kürleri' forumundadır ve Derya tarafından 3 Şubat 2015 başlatılmıştır.

  1. Derya

    Derya Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Özellikle bel ve karın bölgesinde ki yağlar herkes için sorundur. Bunun nedeni ne kadar zayıflarsak zayıflayalım sanki o bölgelerimizin istediğimiz kadar incelmediği duygusuna kapılmamızdır. Hem kadın hem de erkek için istisnai durumlar veya beden yapıları hariç karın ve bel bölgesi depo bölgesidir. Dolayısıyla bu bölge diğer bölgelerimize göre daha kolay genişler. Kilo verirken de aynı şekilde kol ve bacaklarla kıyasladığımızda 2-3 kat daha hızla yağ kaybı olur. Ancak tüm vücudun depo bölgesinin çok kısa sürede boşalması veya dümdüz bir karına kavuşmak için uzun zaman, sabra ve tabi ki düzenli fiziksel aktiviteye ihtiyaç vardır

    Nasıl bir beslenme programı önerirsiniz?

    Karbonhidrat oranı düşürülmüş, protein miktarı günlük enerjinin %15 ini geçmeyecek şekilde protein içeriği artırılmış ve glisemik indeksi düşük bir beslenme programı ile hızlı yağ kaybı mümkündür. Bunu düzenli kardiyo ve fonksiyonel egzersiz takviyesiyle desteklerseniz istediğiniz bedene kavuşmak hayal değil sadece üzerinde çalışmanız gereken bir projedir…

    Bel ve karın bölgesindeki yağları eritme konusunda yapmamız ve yapmamamız gerekenler nelerdir?


    · Güne kahvaltı ile başlayın.


    · Yemeklerden en az 1.5 2 saat sonra yapmak üzere sürekli egzersiz yapın. İp atlamak ve yürüyüş diğer alternatiflerdir.


    · Fazla alkol tüketimi de bel çevresinde yağlanmayı artırmaktadır. Bu yüzden alkol’ü bir kenara bırakın.


    · Yağ oranı yüksek gıdalardan uzak durun.


    · Süt ve süt ürünlerinden özellikle yoğurdu tüketin. Yağsız yoğurt tüketerek karın yağlarını eritebilirsiniz.


    · Yatmadan önce yaptığınız atıştırmalıklar bel ve karın bölgesinde en çok yağlanmaya sebep olan besinlerdir.


    · Akşam yemeğinden sonra sadece meyve veya az yağlı süt –yoğurt tüketin.


    · Hareketsizlik ve buna bağlı enerji harcamada azalma karın bölgesi yağlanmasına zemin hazırlar. Her gün mutlaka yarım saat yürüyüş yapın. Bu yürüyüşünüze destek olarak ta haftada 2 ya da 3 gün karın bölgesini çalıştıracak egzersizler yapın. Bu egzersizler sayesinde hem yağ yakımı hızlı olacaktır hem de bu bölgedeki kasların sıkılaşmasını sağladığı için zayıflamadan sonra daha güzel bir görünüme sahip olacaktır.


    · Egzersiz yapma fırsatınız olmuyorsa sabah kalktığınızda ve akşam yatmadan önce açık havada derin nefes alıp yavaşça verin. Bunu Yaklaşık 30-35 Kere yapın.


    · Masa başında çalışıyorsanız karnınızı içeri çekin ve göğüs kısmını öne gelecek şekilde oturmaya çalışın. Bu sizin kaslarınızın çalışmasına sebep olacaktır.


    · Yağ nerede çok varsa ilk önce oradan yakılır, yüzünüz vb gibi yerlerin de zayıflayacağından korkmayın. Bunun için hiç pes etmeden spor yapmaya ve düzgün beslenmeye dikkat edin.


    · Karın bölgesine krem ile masaj yapabilirsiniz. Bu yapabileceğiniz basit ve yararlı bir yöntemdir bu dolaşımı artırarak ödem atmanıza ve sinirim sistemini tetiklemenize yardımcı olur.


    · Su içmenin faydaları her seferinde vurgulanmaktadır. Karın yağları için bol bol su tüketilmelidir. Günde en az 2 litre sadece su tüketilmelidir. İçtiğiniz çay-kahve-bitki çayı ve meşrubatlar buna dahil değildir.


    · Ayrıca fazla tuzlu ve yağlı besinleri tüketmemeye özen gösterin.


    · Her türlü besinden azar azar yemelisiniz. Bazı besinleri tamamen kaldırıp yememek doğru değildir.


    · Yağlanma sebeplerinden biri de dengesiz gıda tüketimdir. Bu yüzden gıda alımınıza dikkat etmelisiniz.


    · Beslenmenizi gözden geçirin Her hafta beslenmenize yağ yakan şeyler ekleyin. Bunlar acı biber, yağsız süt ürünleri ve yağsız besinler olabilir. Bazı araştırmalar bazı yiyeceklerin metabolizma hızlandırıcı etkisine dikkat çekiyor.


    · Menopoz dönemi de yağlanmanın vücutta fizyolojik olarak arttığı ve tetiklendiği bir dönemdir. Bu dönemde de beslenmemize dikkat etmeliyiz. Östrojen hormonunun düşmesi de yine bel-karın bölgesindeki yağlanmayı artırır.


    · Kronik stres böbrek üztü bezi hormonu olan kortizol salınımı artırır, bu da karın ve bel bölgesinde yağlanmayı artırır, bu yüzden stresten uzak durmaya çalışın.


    · Akşam sadece meyve yiyip yatmak, saat 18.00’den sonra yemek yememek, kahvaltı ve öğle gibi ana öğünleri atlamak, diyette hiç ekmek yememek, ara öğün yapmamak, yüksek karbonhidratlı besinleri diyette çok sık almak yapılan yanlışlardandır.


    · Pilav, makarna, tatlı, mantı, çorba ve börek gibi yemekleri aynı öğünde bir arada tüketmek yağlanmayı arttırır. Bunlar mümkün olduğunda gündüz yenilmeli akşam yemekleri hafif geçilmelidir.


    · Kuruyemiş, kuru meyve gibi gıdaları gereğinden fazla yemek aksine zarar verir çünkü kaynağı sağlıklı bile olsa her çeşit yağın kalorisi aynıdır.


    · Light gıdaların kilo aldırmaz düşüncesi ile fazla miktarda kullanılmaması gerekmektedir.


    · Herkesin alması gereken kalori farklıdır. Herkesin yiyebileceği bir porsiyon ölçüsü vardır. Bir besini gereğinden fazla tüketmek de diyetten tamamen çıkarmak da doğru bir hareket değildir. Uzun açlıklar başta karın bölgesi olmak üzere yağlanmayı artırır. Önemli olan sık aralıklarla yeterli miktarda tüketmeyi öğrenmektir.

    Her insanın yaşı cinsiyeti hayat tarzı ve alışkanlıkları farklıdır. Önemli olan her kişi için sürdürülebilir bir beslenme sistemini hayat tarzı haline getirmektir. Bu nedenle popüler olan her şeyi denemek yerine metabolizmanıza ve alışkanlıklarınıza uygun bir program için mutlaka bir diyetisyenle görüşmenizde yarar vardır.

     
    Yeliz, Duygu ve Açelya bunu beğendi.
  2. Açelya

    Açelya Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Demek bu yüzden menepoza giren bayanlar aşırı kilo alıyor. paylaşım için teşekkürler.
     
    Yeliz ve Duygu bunu beğendi.
  3. Duygu

    Duygu Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Doğru bildiğimiz yanlışlar ve yanlış bildiğimiz doğrular bu form bize çok şey öğretecek şüphesiz.:D:D
     
    Yeliz bunu beğendi.
  4. Yeliz

    Yeliz ★ ★ ★ ★ ★ ★★★ www.pembeoje.com

    Umarım faydalı olur bu gidişle 1500 ton olacağım :)))))
     
  5. Nil

    Nil Yeni Üye www.pembeoje.com

    faydalı paylaşım olmuş teşekkürler
     
  6. GülGün

    GülGün Yeni Üye www.pembeoje.com

    İhtiyaç duyulan paylaşımlar her zaman ilgi çeker bunun gibi teşekkürler.
     
  7. Müjgan

    Müjgan Yeni Üye www.pembeoje.com

    Bel bölgemdeki yağlara sinir oluyorum.
     
  8. Çığlık

    Çığlık Yeni Üye www.pembeoje.com

    Her kadıda simit bölge sorunu var genelde.
     

Sayfayı Paylaş