malzeme 250 gr dondurulmus bezelye 1 büyük patates 1 kuru sogan orta boy 3 dis sarimsak yarim cay bardagi sivi yag 1,5 yemek kasigi misir unu 6 su bardagi et suyu 2 cay kasigi tepeleme mercankösk (majoran ) tuz karabiber 1 yemek kasigi seker bir avuc maydanoz yapragi (yani saplari tamamen temizlenmis ) 1 yemek kasigi tereyag yapilisi cözülmesini beklemeden bezelyeyi tencereye koyalim üzerine sekeri serpistirelim dogradigimiz soganlari ve sarimsaklari ve sivi yagini ekleyip ocakta bes dakika kavuralim en son misir ununu ekleyip bir iki kez cevirelim malzememizi . üzerine et suyunu ilave edelim. tuzunu karabiberini ve mercan köskünü serpistirelim .orta ateste kaynamaya birakalim .20 dakika kaynamaya birakalim kapagi yarim acik birakalim ki tasmasin 20 dakikanin sonunda el blendirindan gecirelim . en son maydanozu atip corbaya el blendirini bir iki kez daha calistiralim . krema tadini vermek icin tereyagini birakalim tenceredeki corbamiza erisin lezzetine lezzeti katsin .dumani üzerinde servise sunalim ALINTI