Börülceli Mini Tart

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    MALZEMELER

    • 200 ml süt
    • 150 gram ayıklanmış ve yıkanmış taze börülce
    • 30 gram rendelenmiş parmesan peyniri
    • 8 adet kiraz domates
    • 3 adet yumurta
    • Defne yaprağı
    • Sızma zeytinyağı
    • Tuz
    • Kalıplar için tereyağı ve un
    HAZIRLANIŞI

    • Tencerede 3 litre suyu 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 adet defneyaprağı ile kaynatın. Kaynadığı zaman bir tutam tuz ile tatlandırdıktan sonra taze börülceleri de ekleyip 8 dakika haşlayın. Taze börülceleri haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.
    • Yumurtaları süt ve rendelenmiş parmesan peyniri ile çırpmadan karıştırın. 12 cm çapındaki 4 adet alttan çıkmalı tırtıllı tart kalıbına eritilmiş tereyağını fırça ile sürüp unlayın.
    • Haşladığınız taze börülceleri bıçakla küçük parçalara kesin. Yumurtalı karışım ile börülceleri karıştırıp kalıplara paylaştırın. Her bir kalıba yarım ay şeklinde kesilmiş 2 adet kiraz domatesi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 14 dakika pişirin. İsteğe göre maydanoz yaprakları ile servis yapın.
    Kaynak:La cucina italiana
     

Sayfayı Paylaş