Çikolata Ve Tarçının Aşkı,(rulo pasta resimli)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve KafkasKIZI tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. KafkasKIZI

    KafkasKIZI Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Kullanılan Malzemeler:
    5 yumurta 5 fincan un 3 fincan şeker 1 fincan mısırözü yağı yarım limon suyu 1 pkt kabartma tozu

    krema için; 2 paket dr.oetker cream ole 700 ml süt 1 fincan elma suyu 1 çay kaşığı(silme) tarçın
    üzerine;bitter veya sütlü rende çikolata


    Tarifin Hazırlanışı

    oda sıcaklığında bekleyen yumurtalarımızı öce bir fiske tuzla daha sonrada şekeri ilave ederek iyice şeker eriyene kadar çırpıyoruz.içine limon suyu mısırözü yağını ve elediğimiz un ve kabartma tozu karışımınıda ilave edip fazla bekletmeden karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz.170 derecede tam 13 dkk kadar pişiriyoruz,eğer daha fazla kalırsa kekiniz kıvrılmayabilir..üstü altın rengi alınca muhakkak kapatın.benim fırınımda bu sürede muhakkak kek ğişiyor çünki zaten çok ince bir tabaka oluyor yaklaşık 1,5 yada 2 santim kalınlığında bir kek oluyor.kek biraz 2 dkk fırında ağzını açmadan beklesin.daha sonra üzerine bolca süt döküp 2 tane peçeteyle üstünü örtün ve kalın bir örtüyüde peçetelerin üztüne serip fırında sütle ıslattığınız kekin buharlaşıp yumuşamasını bekleyin..diğer tarafta 2 paket cream ole ile süt,elma suyu ve tarçını da ilave ederek iyice çırpın dolapta kekinizin yumuşama süresi kadar bekletebilirsiniz.yaklaşık 10 dkk ka sonra kekinizi fırından çıkartın. keki ister tepside isterseniz yere ters çeviripte yerde boyuna 4 tane eşit şeritle ayırın birinci şerite kremadan sürüp dikkatlice sıkı bir rulo yapın ve pasta kabınızın ortasına dikleme yerleştirin.diğer parçalarıda krema sürerek rulonun etrafına sararak kekler bitene kadar 4 parçayıda aynı işlemle yerleştirin.daha sonra kalan krema ile önce kenarlarını daha sonrada üstünü kaplayın,ben artan kremayı bir poşete koyup delerek dekor yapmaya çalıştım.en son olarakta bir parça çikolatayı dolapta biraz bekletip bir tabaga rendeleyin(ben de daha önceden hazırladığım bitter rendesi vardı birazda sütlü çikolata rendeledim ikisindende kullandım tavsiye ederim.beyaz çikolatada süper oluyor).rendelerken çikolata elinizin sıcaklığıyla yumuşayacak gibi olursa sık sık ellrinizi yıkayarak ısı değişimi yapabilirsiniz ve o sırada da çikolatayı dipfirizde biraz bekletebilirsiniz..ben pastamın orta kısmına odun kıymıkları yaptım.bunuda fazla sert olmayan çikolatayı bir bıcak yardımıyla kıyarak hazırladım yapımı çok basit deneyin muhakkak..rendelediğiniz çikolataları kaşık yardımıyla pastanızın istediğiniz yerine dekor yapabilirsiniz..
    bir önemli ayrıntı pastanın üstünü fazla kremayla kaplamayın kremanın ağırlıyla pasta göçebilir fazla bastırmayın kremayı sürerken .birde muhakkak dinlendirin öyle servis yapın..
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş