Çikolatalı şam fıstıklı sütlaç

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve KafkasKIZI tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. KafkasKIZI

    KafkasKIZI Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler:
    1/4 kahve fincanı pirinç unu
    1/4 kahve fincanı nişasta
    60 gr Amerikan pirinci
    200 gr şeker
    8 bardak süt
    2.5 bardak su
    1 gr damla sakızı
    1 kahve kaşığı tuz
    1 çay kasığı vanilya
    1/2 küçük parçalara ayrılmış çikolata
    ½ çay bardağı ayıklanmış ezilmiş şam fıstığı

    Hazırlanışı:
    Pirinci tencerede ½ lt suyla birlikte 15 dakika pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Pirinç ununu, çikolatayı, şam fıstığını ve nişastayı kalan sütle iyice ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte ekleyin. 10 dakika kaynatıp, şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş