Diyet Mini Pizzalar Tarifi için malzemeler 500 gr. yulaf unu 200 gr. çavdar unu 300 gr. rafine beyaz un Yeterli miktarda su 60 gr. maya 50 gr. lor peynir 25 gr. sıvıyağ 25 gr. light margarin 100 gr. tatlandırıcı 25 gr. tuz Diyet Mini Pizzalar Tarifi Maya ılık su ile çözülür ve un ile karıştırılır. Aldığı kadar su eklenerek hamur kıvamına getirilir. Daha sonra diğerı malzemeler karıştırılır. En son tuz eklenir. Hamur dinlendirildikten sonra istenilen boyutta yuvarlak parçalar koparılır. Misket şeklinde hamurlar el yordamıyla bastırılarak 1 cm. kalınlığında yuvarlak hamurlar elde edilir. Bu hamurların ortası parmak ile bastırılarak çukur hale getirilir. Çukur bölüme arzu edilen malzeme koyulur. Pizza fırına verilmeden önce kenarlarına az miktarda yumurta sarısı sürülür. Fırından çıktıktan sonra, pizzaların yumurta sürülmüş kenarlarına fırça yardımıyla sıvıyağ sürülüı Pizzalar isteğe göre mantarlı, beyaz peynirli, çökelekli, zeytinli veya jambonlu hazırlanabilir. Not: Kaynak olarak Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.