Doğum Gecikti Ve Bebeğimizin Sağlık Sorunu Oldu

Konusu 'Doğum ve Sonrası' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

1. eylülfırtınası

eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

Selam arkadaşlar.
    Bi yakınım 2 hafta kadar önce doğum yaptı.doğum gecikmiş(ne kadar bilmiyorum) bebek biçok sağlık sorunuyla dünyaya geldi
    Doğumda ciğerlerine kan gitmesi,göbek kordunundan vucut kanının yarısını kaybetmesi,doğumun gecikmesine bağlı beynin oksijensiz kalıp hücrelerin ölmesi ve biçok organının etkilenmesi...
    Ardından hemen alınması gereken yoğun bakımın bulunamayışı ve 3 hastane gezip yoğun bakıma alınması neticesinde ciğerleri temizlenip kaybettiği kan yerine bi kaç ünite kanverildi.
    Sindirimi zor işliyor ve böbrekleri nerdeyse çalışmıyor.
    Diyalize girip çıktığını söylediler bikaç kez.
    Daha bikaç sorun daha...
    Böbrekler bi çalışsa vücut temizlense toparlayacak diyormuş doktorlar.
    Fakat vücut fonksiyonları düzelse de ' EN ÖNEMLİSİ 'beyninde kalıcı hasar meydana gelmiş ve sonrasında ne şekilde bi özür/sorun teşkil edeceğini zaman gösterecek demiş doktorlar Size sormak istediğim bu şekilde bi hikayeyle doğup beyinle ilgili problem kalır denilen bebeklerde ilerleyen yıllarda fiziki/akli ne gibi sorunlar kendini gösterdi?
    Yani problem ne şekilde tazahür etti???
    Bilgisi olanlardan cevap bekliyorum...

2. Sarısaçlım

Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

keşke bilgim olsaydı ama yok :( geçmiş olsun cnm

3. XezaL

XezaL Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

canım cok gecmış olsun. benım bı akrabamda oldu böylr. oglu 6 kılo dogdu hem gunu gecmıs hem kakasını yemıs anne karnında. baska ne sorun varı hatırlamıyorum. su an 19 yasına. yasıtlarına göre bıraz farklı ama okula gıdıyor anlamasında vs bı sorun yok. sadece bunyesı zayıf gbı cabuk yoruluyor. ınsallah sızın bebekte bı sorun olmaz

4. anyuta

anyuta Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

:(çok üzüldüm.Allah şifa versin miniğe.Bir akrabam var benim yaşında,o doğmuşken kordun 2 defa dolanmış ve çokcuk mas mavi doğmuş,doktorlar da bunu dediler,oksijensiz kaldığı için beyin sorunu yaşayabilir. AmaAllah büyüktür,birşey olmadı,şimdi kız gayet güzel,1 çocuğu var,kendisi de üniversitemezunu,evlendi,çalışıyor

5. anyuta

anyuta Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

Ama eğer uzun süre,yani 3 dk fazla oksijensiz kaldıysa,beyin ölüyor ve böyle durumlarda tabiki akıl hastalıkları öne çıkar,konuşma,anlama,hatta yürüme veya yemek yeme sorunları ortaya çıkmasının olasılığı çok yüksektir

Sayfayı Paylaş