Domates Çorbası

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    MALZEMELER

    * 4 adet iri domates
    * 1 tatlı kaşığı domates salçası
    * 4 su bardağı su
    * 1 çay bardağı süt
    * 1 çorba kaşığı un
    * 1 çorba kaşığı margarin
    * 2 diş sarımsak
    * Rendelenmiş kaşar peyniri
    * tuz

    YEMEĞİN YAPILIŞI

    * Derin bir tencere içerisinde margarin ve unu kısık ateşte kavurun un kokusunu verdikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin.
    * Kavurduğunuz un ve salçanın üzerine kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri, ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
    * Kavrulan domateslerin üzerine 1 çay bardağı sütü ve 4 su bardağı suyu ilave edip karıştırarak pişirin.
    * Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın.
    * Üzerine rendelediğiniz kaşarları serpip sıcak olarak servis yapın.

    * Afiyet olsun…
     

Sayfayı Paylaş