domates hakkında püf noktaları

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve Semacaa tarafından 29 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Semacaa

    Semacaa Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Ev yapımı salçadan, domatesin nasıl soyulacağına domates hakkındaki her şeyi öğrenin.


    * Domatesin çekirdeklerini kolayca çıkartmak için ikiye böldüğünüz domatesi avcunuzda yavaşça fazla deforme etmeden sıkın.

    * Domatesi kolay soymak için bıçağı aşağı ve yukarı hareket ettirin. Böylece kabuklar daha ince olarak soyulur.

    * Domates tableti yaparak soyulmuş domateslerinizin heran elinizin altında olmasını istiyorsanız, rendeledikten sonra buz kalıplarına ya da ufak buzdolabı poşetlerine koyarak dondurun.

    * Uzun süre bekleyen domatesler zamanla su kaybına uğrayarak pörsür. Bu domatesleri tuzlu su dolu bir kaba koyarak yarım saat kadar buzdolabında bekletirseniz eski güzel görünümlerine tekrar kavuşacaklardır.

    * Domatesin kabuğu yemeğinizin tadını ve görüntüsünü bozabilir. Çekirdekler ise yemeğin ekşi tat almasına neden olabilir. Bunu önlemek için herzaman domatesi soyup çekirdekleri çıkartın.

    * Domateslerin buzdolabında uzun süre saklanmasını istiyorsanız saplarını çıkartarak, ters şekilde birbirlerine değmeden yerleştirin.
    alıntı
     

Sayfayı Paylaş