Ev yapımı salçadan, domatesin nasıl soyulacağına domates hakkındaki her şeyi öğrenin. * Domatesin çekirdeklerini kolayca çıkartmak için ikiye böldüğünüz domatesi avcunuzda yavaşça fazla deforme etmeden sıkın. * Domatesi kolay soymak için bıçağı aşağı ve yukarı hareket ettirin. Böylece kabuklar daha ince olarak soyulur. * Domates tableti yaparak soyulmuş domateslerinizin heran elinizin altında olmasını istiyorsanız, rendeledikten sonra buz kalıplarına ya da ufak buzdolabı poşetlerine koyarak dondurun. * Uzun süre bekleyen domatesler zamanla su kaybına uğrayarak pörsür. Bu domatesleri tuzlu su dolu bir kaba koyarak yarım saat kadar buzdolabında bekletirseniz eski güzel görünümlerine tekrar kavuşacaklardır. * Domatesin kabuğu yemeğinizin tadını ve görüntüsünü bozabilir. Çekirdekler ise yemeğin ekşi tat almasına neden olabilir. Bunu önlemek için herzaman domatesi soyup çekirdekleri çıkartın. * Domateslerin buzdolabında uzun süre saklanmasını istiyorsanız saplarını çıkartarak, ters şekilde birbirlerine değmeden yerleştirin. alıntı