EMZİREN ANNELER SİGARA DUMANINDAN UZAK DURMALI.

Konusu 'Doğum ve Sonrası' forumundadır ve Aytül tarafından 6 Nisan 2015 başlatılmıştır.

1. Aytül

Aytül Yeni Üye www.pembeoje.com

Sigara içmek kadar sigara dumanına maruz kalmak da oldukça zararlıdır. Sigara dumanına maruz kalmak herkes için olduğu gibi emziren anneler için de risklidir.

Emziren anneler sigara dumanına maruz kaldıklarında sigara dumanındaki kimyasallar anne sütüne geçer. Bu kimyasallar anne sütündeki hastalıklarla mücadele eden hücreleri olumsuz etkiler.

Eğer bebekler veya çocuklar sigara dumanına maruz kalırsa bu da risklidir. Çünkü sigara dumanı bebeklerin veya çocukların üst solunum yollarına zarar verir. Ebeveynlerin kendilerinin sigara içmeleri veya başka insanların içtikleri sigara dumanına bebeklerin maruz kalması, bebekte soğuk algınlığı, nezle, astım, bronşit, orta kulak iltihabı gibi riskleri artıran bir etkendir. Çünkü bebeklerin akciğer kapasiteleri yetersiz olduğu için sigara dumanındaki kimyasallarla baş etmeleri zordur. En önemlisi de sigara dumanına maruz kalan bebeklerde ani bebek ölümleri riskinin artmasıdır.

Emziren annelerin sigara dumanına maruz kalması veya sigara içmesi anne sütü üretimini de olumsuz etkileyebilir. Anne sütünün içeriğinin ve kalitesinin de olumsuz etkilenmesi bebekte kolik, kusma, ishal ve kalp atışlarında hızlanma gibi sorunlara neden olabilir.

Bebeğinizi ister emzirin ister emzirmeyin; bebek ve küçük çocuk sahibi bir anne olarak evde sigara içilmesine müsaade etmemeniz gerekir. Sigara içen kişilerden evde sigara içmemesini rica edin. Sizin ve bebeğinizin olduğu yerde ( evde, arabada v.b. ) sigara içilmemesi çok daha uygun bir davranış olacaktır.

2. Gelincik

Gelincik Yeni Üye www.pembeoje.com

Sigara içende çok yanında bulunan daha çok zarar görüyor kendimden biliyorum.

3. şilay

şilay Yeni Üye www.pembeoje.com

Sigara kullanan insanları çok düşüncesiz ve ukala buluyorum sigaradan nefret ediyorum.

4. Erçil

Erçil Yeni Üye www.pembeoje.com

Sigara bize ve çevremizdeki sevdiklerimize zararlı lütfen unutmayın bebekleri ve annelerini sigara dumanında boğmayın lütfen.:)

5. Kelebek

Kelebek Yeni Üye www.pembeoje.com

Bir de hamile bayanlar ve emziren anneler kullanmıyormu şaşırıyorum ve anlam veremiyorum.

6. çisem

çisem Yeni Üye www.pembeoje.com

Evet doğru bilgiler emziren anneler sigaradan ve sigara dumanından uzak durun.

Sayfayı Paylaş