Sevgili annemin osmanlı mutfağından seçtiği klasik tatlılarından birisidir. Bazı kültürel festivallerde de dağıtan çok sevilen bir şerbetli tatlı... Puf Puf Lokma Tatlısı Malzemeler: 2 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı yoğurt Çok az miktarda tuz Tepeleme 5 yemek kaşığı un Kızartmak İçin 1 su bardağı sıvıyağ Şerbeti İçin 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 1 küçük diş limon tuzu Yapılışı: Önce şerbet hazırlanır ve ılımaya bırakılır. Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Bu malzemeyi 2 saat önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirsek daha iyi sonuç alırız. Sıvı yağ tavaya konulur ve yağ kızdırılır. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağın içine atılır. Her yanı kızarınca yağdan çıkarılıp sıcak sıcak hemen soğuk şerbete atılır. Şerbetten çıkardıktan sonra 1 saat servis yapılır.