Enfes pufidik Lokma Tatlısını Deneyin Bayılacaksınız!

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Sevgili annemin osmanlı mutfağından seçtiği klasik tatlılarından birisidir. Bazı kültürel festivallerde de dağıtan çok sevilen bir şerbetli tatlı...

    Puf Puf Lokma Tatlısı
    Malzemeler:

    2 adet yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    2 yemek kaşığı yoğurt
    Çok az miktarda tuz
    Tepeleme 5 yemek kaşığı un

    Kızartmak İçin

    1 su bardağı sıvıyağ

    Şerbeti İçin

    2 su bardağı su
    2 su bardağı şeker
    1 küçük diş limon tuzu

    Yapılışı:

    Önce şerbet hazırlanır ve ılımaya bırakılır.
    Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Bu malzemeyi 2 saat önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirsek daha iyi sonuç alırız.
    Sıvı yağ tavaya konulur ve yağ kızdırılır. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağın içine atılır. Her yanı kızarınca yağdan çıkarılıp sıcak sıcak hemen soğuk şerbete atılır. Şerbetten çıkardıktan sonra 1 saat servis yapılır.
     

Sayfayı Paylaş