EVDEKİ SİGARA KOKUSU NASIL GİDERİLİR ?

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve Çilem tarafından 27 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Çilem

    Çilem Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    EVDEKİ SİGARA KOKUSU NASIL GİDERİLİR?
    Kapalı alanlarda içilen sigara kokusu, odada bulunan eşyalara ve perdelere siner. Bir süre sonra odada hoşa gitmeyen bir kokunun oluştuğunu hissederiz. Yaz aylarında, cam ve balkon kapılarının açık olması hava sirkülasyonunu sağladığı için bu konu pek sorun olmaz. Ancak kış aylarında havalandırma imkanı zor olduğundan içerde içilen sigaranın kokusu odaya siner.Bu rahatsız edici durumu önlemek için bir kaç pratik yöntem vardır.
    _ Öncelikle , sigara içilen ortamlarda kokulu mumların bulundurulması, ve sigara içilirken bu mumların yakılması, hem dumanın yayılmasını önlemek hem de odaya hoş ve doğal bir koku yayılması adına faydalı olacaktır.
    _ Sigara içilen ortamda, odanın görünmeyen bir köşesinde, bir kap içinde bulundurulan sirkeye batırılmış sünger parçası, odadaki istenmeyin kötü kokuları gidermeye yardımcı olacaktır.
    _ Bu konuda başka bir yöntem de, sirke ve kabartma tozundan hazırlanan karışımı , oda içinde yüksekçe bir yerde bulundurmaktır. Bir bardak içine bir poşet kabartma tozu dökülür ve üzerine yarım bardak sirke yavaş yavaş eklenir. Bu karışım, dolap, raf gibi yüksek bir yerde ağzı açık olarak bekletilir. Kapalı alanlardaki sigara kokusunu gidermede etkili bir yöntemdir.
    _ Odanın görünmeyen bölümlerine , limon veya portakal dilimleri yerleştirmek de bu konuda oldukça faydalıdır.
    _ Sigara içilen ortamda, geceden bir bardak sirkeyi ağzı açık olarak bırakmak, sabaha kadar sinen kötü kokuyu en güzel şekilde absorbe edecektir.
    Odanın havalandırılması, kül tablalarının dolu bırakılmaması , kapalı alanda sigara içmemeye özen göstermek, bu sorunun önlenmesinde en doğru yoldur.
     
  2. Ahu@

    Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

    En etkili çözüm evde sigara içmemek ama bunu eşime anlatamıyorum.
     

Sayfayı Paylaş