Fırında Mantı

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    MALZEMELER
    • 3 su bardağı un
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay kaşığı tuz
    İç harcı için:
    • 250 gram az yağlı kıyma
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı zahter otu
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 1/2 çay kaşığı karabiber
    Servisi için:
    • 1 su bardağı süzme yoğurt
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    KAÇ KİŞİLİK?
    4 KİŞİLİK

    HAZIRLAMA SÜRESİ
    45 DAKİKA

    PİŞİRME SÜRESİ
    15 DAKİKA

    Püf noktası:

    Elde ettiğiniz mantı hamuru, ne çok sert ne de yumuşak bir kıvamda olmalıdır.

    Hamur bezelerini, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde açın.

    NASIL YAPILIR?
    • Unu oval bir kaba alın. Orta kısmını açın. Yumurta ve tuzu ekleyin. Ilık suyu azar azar ilave edip, hamuru toparlanana kadar yoğurun.
    • Hazırladığınız hamuru dört eşit parçaya bölün. Mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayarak şekil verdiğiniz hamurları, merdane yardımıyla hazır yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın.
    • Açtığınız hamurları bir parmak kalınlığında öncelikle boyuna ardından enine keserek, kare şeklinde hamur parçaları elde edin.
    • Mantının iç harcı için; kuru soğanı rendeleyin. Yağsız kıyma, rendelenmiş kuru soğan, tuz, karabiber, pul biber ve zahter otunu karıştırdıktan sonra 2 dakika kadar yoğurun.
    • Kıyma harcından kopardığınız küçük parçaları mantı hamurlarının orta kısmına yerleştirin. Hamurların iki köşesini bir araya getirerek orta kısmı açık olacak şekilde mantıları hazırlayın.
    • Porsiyonluk güveç kaplarına aldığınız mantıları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar kızartın.
    • Süzme yoğurdu ayrı bir kapta çırpın. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını kızdırın. Nane ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
    • Fırından çıkan mantıları; süzme yoğurt ve kızdırılmış naneli tereyağı ilavesiyle bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
    ALINTIDIR..
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    Teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş