Gerginlik ve Stresinizi Azaltmanızı Sağlayacak Basit Değişiklikler

Konusu 'Ruh Sağlığı' forumundadır ve Jerna tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Jerna

    Jerna Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Hayatınızdaki gerginliği azaltmak için basit hayat tarzı değişiklikleri mi yapmak istiyorsunuz? İşte size önerilerimiz!

    Kafeini azaltın
    Gerginliği azaltmak için yapabileceğiniz değişikliklerden en önemlisi kafeini azaltmaktır. Bunu yaparken kafeinin sadece kahve ve çayda olduğunu düşünmemeniz de önemlidir. Çikolata ve gazlı içeceklerde de kafein bulunmaktadır.

    Düzenli egzersiz yapın
    Egzersiz yapmak, stres ve gerginliği atmanın en sağlıklı yoludur. Hem kalp, hem vücut, hem de zihin sağlığınız için düzenli egzersiz yapmayı unutmayın.

    Alkolden kaçının
    Birçok insan stresli ve gergin zamanlarında alkole sığınır ama alkol almak kimi zaman geri tepebilir. Alkol sizi kısa bir süre için rahat ve sosyal bir insan haline getirse de, kan şekerinizin düşmesine neden olur ve laktik asitin artmasını sağlar. Bunlar da sizi gerginleştirirler. Alkollü içecek tüketiminizi minimuma indirin ve daha sağlıklı seçeneklere yönelin.


    [​IMG]

    Dans edin
    Müzik son derece güçlüdür. Bizi neşelendirir, düşüncelerimizden uzaklaştırır ve dertlerimizi paylaşır. Müzik dinlemenin stresi azalttığı da kanıtlanmıştır.

    Derin nefes alın
    Gerginlik ve stresi azaltmanın bir diğer etkili yolu da, karnınızdan, derin nefes alıp vermektir.

    [​IMG]

    Sağlıklı beslenin
    Yediğimiz yiyecekler de bizim modumuzu değiştirirler. İşlenmiş gıdalar, kızartmalar ve yağlı yiyecekler kişiyi gerginleştirirler. Karışık karbonhidratlar, B vitamini yüksek gıdalar ve yağsız proteinler ise insanı sakinleştirici özelliğe sahiptirler.

    Uykunuzu alın
    Az uyku uyumak kişiyi gergin ve sinirli yapar. Geceleri 6-8 saatlik düzenli uyku uyumak ise kişinin stres seviyesini düşürür.

    Şekeri bırakın
    Gerginlik söz konusu olduğunda şeker gerçekten de kaçınılması gereken bir gıdadır. Eğer tatlıya düşkünseniz, bunları özel zamanlarda tüketmeye çalışın.

    [​IMG]

    Midenizi koruyun
    Gerginliğin beyinde değil de midede başladığını biliyor muydunuz? Bu nedenle de düzenli ve doğru beslenmek, gerginlik ve stresle savaşmak için önemlidir. Midenizin florasını düzenlemek ve iyileştirmek için doktorunuzla konuşun ve sağlıklı ve sakin olmanın keyfini çıkartın.

    İçinizde tutmayın
    Gerginliği alt etmenin en iyi yollarından biri de hiçbir şeyi içinizde tutmamaktır. Birçok insan gerginlikten şikayetçidir ve bunun utanılacak hiçbir yanı yoktur. Hislerinizi yakın ve güvendiğiniz bir dostunuzla paylaşarak azaltmaya ve onlardan kurtulmaya çalışın. Ayrıca hislerinizi bir günlüğe yazarak da stres ve endişelerinizden kurtulabilirsiniz.

    Unutmayın hiçbir şey sizin sağlığınız ve huzurunuz kadar öenmli değil!

    Kaynak:Sağlık yaşam
     
  2. Ayçiçek

    Ayçiçek Yeni Üye www.pembeoje.com

    İçinizde tutmayın

    bu iki kelime konuya özet geçmiş gibi geldi bana sizce:D:D
     

Sayfayı Paylaş