Göğüslerin sarkma nedenleri.

Konusu 'Göğüs Sağlığı ve Bakımı' forumundadır ve Alara tarafından 14 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Alara

    Alara Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Büyük göğüsler neden sarkar?

    Büyük göğüslü kadınların göğüsün sarkması bir çok sebebi olabilir. Bunlardan bir tanesi yaşın ilerlemesi bağlı olarak meme dokularının azalması ile alakalıdır. Meme dokuları azaldıkça memenin içi boşalır ve memeler sarkar. Diğer bir nedeni ise, bebek emzirme dönemidir. Bebek emziren annelerin nerdeyse tamamının göğüsleri emzirme dönemi sonrasın sarkar.
     
    Ceren bunu beğendi.
  2. Victoria

    Victoria ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Yönetici Genel Yönetici www.pembeoje.com

    Daha bir çok göğüs sarma sebebi vardır sanırım ama sizin söylediklerinizde doğru. Sarkık göğüsler gerçekten hem görünüş hem ruhsal olarak kötü oluyor.
     
  3. Ceren

    Ceren Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Kadınların her zaman bir yerleri sarkar estetik bunun için vardır sakan yerlerimizi toparlasın diye.:D
     
  4. Çimen

    Çimen Yeni Üye www.pembeoje.com

    Daha genciz fakat iyice okuyalımda ilerde bu bilgiler bize lazım olur
     
  5. April

    April Yeni Üye www.pembeoje.com

    Göğüslerin Sarkmasını Önleyen, Engelleyen Tavsiyeler:

    1. Sıcak – soğuk duş : Duşun el başlığını alın ve göğüslerinizin üzerine önce dayanabildiğiniz kadar soğuk, 2 dakika ardındansa ılık su tutun. Yaklaşık 10 dakika boyunca bunu tekrarlayın ve soğuk suyla işlemi bitirin.

    Göğüs bölgenizdeki kan dolaşımı hızlanacak ve bu da cildinizi uyararak daha gergin hale gelmesine yardımcı olacaktır.

    2. Basit ama etkili egzersizlerden yardım alın : Size önereceğimiz egzersizleri uygulaması son derece basit, her gün tekrarlandıklarında bir o kadar da etkililer:

    * İki avcunuzu göğsünüzün tam önünde birbirine mümkün olduğunca güçlü bir şekilde bastırın. Egzersizi, günde 3 kez 15 dakika yapmanız yeterli ama siz aklınıza her geldiğinde de tekrar edebilirsiniz.

    Eğer düzenli uygularsanız sadece bir ay içinde göğüsleriniz forma girecektir.

    * Bir duvarın önünde durun. Ellerinizi duvara dayayın ve tüm ağırlığınızı ellerinizin üzerine verin. Ardından, kollarınızı gererek kendinizi duvardan uzaklaştırın. Günde 30 kez tekrarlayın.

    * Sırt üstü yere uzanın ve her iki elinize 2′şer kiloluk ağırlıklar alın. Kollarınızı yukarı doğru gergin bir şekilde uzatın ve indirin. 3 set halinde 15′lik tekrarlar yapmanız, göğüs kaslarınızı güçlendirmeniz için yeterli.

    3. En doğru sutyeni seçin : Yanlış beden sutyen seçiminin göğüsleri deforme ettiği artık bilinen bir gerçek. Ancak beden kadar yapılan aktiviteye uygun sutyen seçimi de önemli. Örneğin spor yaparken mutlaka yaptığınız spora uygun bir sutyen tercih etmeli, elastikiyetini kaybetmiş sutyenleri asla kullanmamalısınız. Ayrıca, doğru sutyenle sadece saniyeler içinde bile göğüslerinizin formda görünmesini sağlayabilirsiniz.

    4. Teknolojiden yardım alın : Göğüslerinizi toparlamak için enstitülerde yapılan bakımlardan da faydalanabilirsiniz. Bu uygulamardan en yenisi de, 6 farklı teknolojiyi bir araya getiren Breast Fit System. Bu teknolojiler sayesinde doku yenilenmesi, gelişmesi, cilt elastikiyetinde iyileşme yaşanıyor.
     
  6. Bensu

    Bensu Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kadın olmak bakımlı ve güzel olmak çok zor.
     
  7. jüjü

    jüjü Yeni Üye www.pembeoje.com

    Sütyen seçimi çok önemli göğüs sarkmalarında.
     
  8. İlkyaz

    İlkyaz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Dikkat edilmesi gereken bir çok neden var sütyen seçimi duşta masaj ve düzenli egzersiz yapmak gerekir göğüs sarkmalarında
     

Sayfayı Paylaş