Goji Berry Nedir? Goji Berry Faydaları.

Konusu 'Sağlık Sözlüğü' forumundadır ve Nisa tarafından 13 Ocak 2016 başlatılmıştır.

  1. Nisa

    Nisa Yeni Üye www.pembeoje.com

    Her gün yeni bir doğa harikası meyve ve özelliklerini keşfediyoruz son zamanlarda adından sıkça söz ettiren goji berry lezzetli bir meyve olması yanısıra sağlığa olan faydalarıylada çok konuşulur oldu Goji Berry Nedir? Goji Berry Faydaları.

    [​IMG]

    Son zamanlarda herkesten duymaya başladığımız özel bir meyve olan goji berry, nefis tadının yanı sıra birçok faydaya da sahiptir. Çin, Tibet, Moğolistan ve Himalaya’lar da 6000 yıldan bu yana kullanılan bu meyve, ülkemize yakın zamanda gelmiş olup kısa sürede popüler olarak tüketilmeye başlanmıştır.

    Goji Berry Nedir?

    Küçük yumuşak meyvelere sahip bir bitki olan goji berry, kurutulmamış haliyle oldukça sulu ve tatlı bir meyve olarak dikkat çekmektedir. Kiraz ve yaban mersini arasında bir tadı olan bu meyve, isteğe göre taze olarak tüketilebildiği gibi kurutulmuş haliyle de tüketilebilmekte ve her haliyle farklı bir lezzete sahip olmaktadır. goji berry meyvesinin yaprakları kullanılarak bitki çayı yapılabildiği gibi, saplarından da yağ çıkartılmakta ve kullanılabilmektedir.

    Goji berry meyvesi hemen her toprakta yetişebildiğinden dolayı ülkemizde de üretilmeye başlanmıştır. Toprağa ekildiğinden itibaren ilk 2 yıl bitki vermeyen bu meyve, en verimli dönemini 4-5 yaşlar arasında yaşamaktadır.

    Goji Berry Faydaları Nelerdir?

    Bir diğer adıyla ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen goji berry, insan ömrünü uzattığı gibi aynı zamanda hafızayı da güçlendirmekte, vücudu kansere karşı koruyarak tümör büyümelerini engellemekte, kalp, karaciğer, böbrek gibi hayati önem taşıyan organların sağlığını korumakta ve aynı zamanda kasların ve kemiklerin güçlenmesini sağlamaktadır.

    Goji berry meyvesinin en bilinen özelliği güçlü bir antioksidan yapıya sahip olmasıdır. Özellikle Çin ve çevresinde 2000 yıldan bu yana medikal alanda da kullanılan ve ülkemizde kurt üzümü olarak da adlandırılan bu meyve kolesterol ve tansiyonu düşürmek için de kullanılmaktadır. Görüş bozukluğunda oluşan hasarları gideren ve bağışıklık sistemini de kuvvetlendiren goji berry, alerjiye, sedef hastalığına ve şeker hastalığına karşı da kullanılmaktadır.

    [​IMG]
    Goji Berry Zayıflatır mı?
    Cevabı en çok merak edilen sorulardan biri olan “goji berry zayıflatır mı” sorusunun cevabı, evet olarak belirtilmektedir. Antioksidan içeren ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde faydalı olan goji berry, zayıflamak üzerinde doğrudan olumlu bir etki yapmaktadır. Tüketimi kişiden kişiye değişen bu meyve, ister kuru haliyle, ister taze haliyle, istenirse de bitki çayı olarak tüketildiği takdirde kısa sürede zayıflama imkânı tanıyabilmektedir.
     
  2. Deniz

    Deniz Yeni Üye www.pembeoje.com

    bende duymuştum bu bitkiyi kurt üzümü diye biliyorum ama bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş