Gürcü Mantısı

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    HAMUR MALZEMELERİ:

    * 1 Adet yumurta
    * 1 Buçuk tatlı kaşığı tuz
    * 1 Su bardağı ılık su
    * 3 Su bardağından biraz fazla un
    * Haşlamak için yeterli miktarda su ve tuz

    İÇ MALZEMESİ:

    * 500gr Kıyma
    * 2 Adet orta boy kuru soğan
    * 7_8 Diş ezilmiş sarımsak
    * Yarım tatlı kaşığı karabiber
    * 1_ 1 Buçuk tatlı kaşığı tuz

    SERVİS İÇİN:

    * 2 Yemek kaşığı tereyağ
    * 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    * 1 Kase yoğurt
    * 1 Diş ezilmiş sarımsak
    * Yarım tatlı kaşığı tuz
    * Arzu ettiğiniz herhangi sos

    YAPILIŞI:

    Öncelikle yumurtamızı,tuzumuzu ve suyumuzu yoğurma kabımıza alalım, güzelce çırpalım ve unumuzun üçte ikisini sıvı karışımımıza ekleyerek yoğurma işlemine başlayalım, kalan unumuzu da ekleyerek biraz sert bir hamur elde edelim, hamurumuzu güzelce özleştirelim ve biraz dinlendirmek üzere üzerine stretch film yada nemli bir bez örterek bir kenara alalım, Hamurumuz dinlenirken biz iç malzemememizi hazırlayabiliriz, kıymamızı karıştırma kabımızın içerisine alalım, soğanımızı çok ince yemeklik doğrayalım ve kıymamızın üzerine ilave edelim, sarımsaklarımızı ezelim, karabiber ve tuzumuzu da ekleyerek güzelce yoğurarak karıştıralım. Hamurumuzu bir bıçak yardımı ile ikiye bölelim ve beze haline getirelim, ilk bezemizi unladığımız zemine alalım üzerinede un serperek bir oklava yada merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açalım, ben kesme işlemi için kupat kullandım ama elinizde yoksa yuvarlak bir kase yardımı ile yuvarlak şekiller çıkarın, üzerlerine bolca iç harcımızdan döşeyelim, bir ucunu kaldıralım ve pililer oluşturarak ortada toplayalım, topladığımız kısımdan iyice sıkıştıralım ve mantar sapı gibi bir sap oluşturalım, hafif bastırarak bir kenara alım, tüm mantılarımızı bu şekilde hazırlayalım, diğer bezemizi de bu şekilde açalım ve mantılarımızı hazırlayıp bir kenara alalım. Genişçe bir tencerenin içerisine yarısını geçecek kadar su ile dolduralım, içerisine tuz atalım, kaynamaya başladığında mantılarımızın bir bölümünü içerisine bırakalım, mantılar su yüzeyine çıktıktan beş dakika kadar sonra pişip pişmediklerini kontrol edelim ve su dan bir kevgir yardımı ile çıkartalım, kalan mantılarımızı da bu şekilde haşlayalım, pişirme işlemi sona erdiğinde, yoğurdumuzu ezilmiş sarımsağımızı ve tuzumuzu ekleyerek güzelce karıştıralım, bu karışımı arzu edersek mantılarımızın üzerine dökelim, tereyağımızı kızdıralım, İçerisine kırmızı biberimizi ekleyerek bu yağlı sosu da mantılarımızın üzerine gezdirelim ve mantılarımız artık sevdiklerimize ikram etmek üzere hazırdır. AFİYET OLSUN :)),
     

Sayfayı Paylaş