Güzellikle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Konusu 'Vücut Bakımı' forumundadır ve Esra Oduncu tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Esra Oduncu

    Esra Oduncu Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Diş macunu, uçuk ve sivilcelere iyi gelir.


    Yanlış; uçuk ve sivilceler için, bu konuda özel olarak geliştirilmiş ürünleri tercih etmelisiniz.

    Sürekli aynı ürünler kullanılırsa cilt alışır ve ürün etkinliğini kaybeder.


    Yanlış; çünkü her ne kadar cildiniz zamana iklime ve yaşam tarzına bağlı olarak değişiklikler gösterse de cilt bakım sisteminiz etkinliğini yitirmez. Yapmanız gereken cildinizin değişen ihtiyaçlarına uygun formüldeki ürünleri seçmek.

    Kirpiklere çok fazla rimel sürüldüğünde kırılır.


    Neyse ki bu yanlış düşünceden başka bir şey değil. Çünkü modern rimel fırçaları içerdikleri bakım proteinleri sayesinde hassas kirpikleri koruyucu görev görüyorlar. Kirpikler ancak akşamları makyajınızı temizlemeyi unuttuğunuzda kırılabilir. Hatta alerjik bile olabilirler. Bu yüzden uyumadan önce yumuşak bir makyaj temizleyiciyle onları temizlemeyi unutmamak gerekir.

    Saç, ten ve göz renginizi göz önünde bulundurarak makyaj tercihlerinizi yapın.

    Doğru. Saç renginiz en çok ruj seçiminde önemlidir. Örneğin saç renginiz renk olarak ne kadar açılırsa ruj renginiz de bir o kadar olarak açılmalıdır. Açık renk saçlarda koyu renk rujlar tezat görüntüye sebebiyet verir. Saç rengi koyulaştıkça ruj renginizi de koyulaştırın. Koyu renk saçta açık renk ruj kaybolup gidecektir.

    Kırık, ruj, allık, pudra gibi şeyleri tekrar kullanamazsınız.

    Yanlış. Eskiden kalma bir parlatıcı veya bitmiş bir rujunuzu bulun…Dipten kırılmış olan rujları, bir saç kurutucusu yardımıyla kutunun içine eritin. Sonra tekrardan sertleşsin diye buzdolabına koyun. Artık bir fırça yardımıyla eski kırık rujlarınızı kullanabilirsiniz. Yere düşen veya çeşitli sebeplerle kırılmış allığa gelince… Hemen allığın içine bir kaç damla etil alkol koyun, bir bıçakla üstünü düzeltin ve kurumaya bırakın. Kırılan Compact pudranızsa onu da fırçanın arka kısmını kullanarak iyice kırıp, toz pudra kıvamına getirebilirsiniz.

    Sürekli kullandığınız ruj veya rimel kampanyaya girdiğinde ondan birkaç tane alıp saklamak akıllıcadır.

    Aslında pek doğru değil. Çünkü her malzemenin belirli dayanma süresi var. Ürün açıldıktan ve kullanılmaya başlandıktan sonra bakteriler, ısı ve ışık ürünün etkisini olumsuz etkileyebiliyor. Kullanım süresini aşan, çok sıcak ve aydınlık yerde muhafaza edilen makyaj malzemeleri hemen bozulmaya başlar. Bu durumda tek çare; onları çöpe atmak ve yenilerini alıp kullanmak. Peki, hangi ürünü kullanmaya devam etmeli, hangisini zamanı geldiğinde çöpe atmalı? İşte cevapları;


    Maskara: Ömrü dört ay. Maskaranızı her kullanışınızda hem ürünün içinde hem de fırçasında milyonlarca mikroorganizma ürer. Rimelin bu denli hassas bir ürün olmasının sebebi de zaten bu. Suya dayanıklı maskaraları daha uzun süre kullanabilirsiniz.

    Ruj: Ömrü 2 – 3 yıl. Ancak yaz aylarında havanın çok sıcak olması nedeniyle rujların yüzeyinde küçük su kabarcıkları oluşabilir. Bu normaldir. Eğer rujunuz kurumuşsa, dudağınıza sürdükten sonra üzerine parlatıcı sürerek kuruluğu giderebilirsiniz. Rujunuzu buzdolabında saklamak ömrünü uzatabilir.


    Fondöten: Açılmadığı sürece 1 – 2 yıl dayanır. Eğer fondöteniniz dibe çökmüş ve üst yüzeyde yağ tabakası oluşmuşsa, biraz sallayarak tekrar eski haline getirebilirsiniz. Fondöten süngeri kullanıyorsanız, bunu her kullanımdan sonra yıkamalı ve özenle saklamalısınız. Yağ bazlıların kullanma süresi su bazlılara göre daha uzun olur. Su bazlı fondötenleri açtıktan altı ay sonra atmak gerekirken yağ bazlıları bir yıl kadar kullanabilirsiniz.


    Pudra: Yaklaşık 3 yıllık bir ömrü var. Ama kompakt pudralar, hava aldıkları süre boyunca kuruma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Renginde veya kokusunda değişiklik olduğunda kullanmamak gerekir.


    Gözaltı kapatıcıları: Bir-iki yıl dayanır. Fakat kompakt şeklinde olanlar daha çabuk kurur ve bir zaman sonra kullanılamaz hale gelebilir.


    Far: Dayanıklılık süreleri bir-iki yıl. Bundan sonra farlar kuruyabilir veya çatlayabilir. Zamanı geçen farların en belirgin özelliği ise gözkapaklarında dağılmamasıdır.


    Parfüm: Açıldıktan sonra ömrü iki yıl. En iyisi parfümleri kuru ve serin bir yerde saklamak. Güneş ışınlarına maruz kalan parfümlerin kokusu çabuk uçar.
     
  2. Mehtap

    Mehtap Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Kulaktan dolma fikirlere okadar alışmışızki hiç bu açıdan düşünmemiştim teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş