Hamilelik ve Deniz Ürünleri

Konusu 'Gebelik' forumundadır ve Çilem tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Çilem

    Çilem Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Anne adaylarının balık ve deniz ürünleri tüketirken oldukça dikkatli ve özenli olmaları gerekmektedir.


    ışte doktorların,hamilelerin yemelerini tavsiye ettiği balık çeşitleri ile uzak durulması gereken balık çeşitler:



    Balık ürünleri Anne adayları ve bebeklerinin beyin gelişimi için oldukça faydalı protein,demir ve omega-3 yağ asitleri barındırmaktadır.Ancak ıngiltere'de yapılan bir araştırmada bazı balık ürünlerinin anne adayarı ve bebekleri için hiç de yararlı olmadığını göstermekte.



    Özellikle köpekbalığı, büyük uskumru, kılıç ve kiremit balıklarının,fazla miktarda civa içermesi nedeniyle doğacak çocukta merkezi sinir sistemine hasar verebileceği ve beynin gelişmesini yavaşlatabileceği belirtiliyor.


    Barındırdığı civa miktarı az olan balık türleri ise:karides,somon ve yayın balığı.
    Doktorlar bu cins balıkların az miktarda civa içermesi nedeniyle tüketilmesinde bir zarar görmüyor.


    Ancak her hamilelik dönemine özgü şartlar farklı olduğundan özellikle deniz ürünlerinin tüketilmesi konusunda uzman doktorunuza tanışmanız önemle tavsiye olunur
     
  2. Hadise

    Hadise Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Çilem cim mis gibi hamsimiz alabalığımız çupra ve somon balığımız var.kararında yedikten sonra bir zarar vereceğini düşünmüyorum.
     

Sayfayı Paylaş