Hamilelikte depresyona dikkat!

Konusu 'Gebelik' forumundadır ve meraklım tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. meraklım

    meraklım Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Hamilelikte depresyona dikkat!
    İngiltere’de geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmaya göre hamilelik sırasında depresyona giren kadınların sayısı düşünülenden çok daha fazla.

    Hamilelik sırasında bozulan hormon dengeleri veya istenmeyen hamilelikler depresyona zemin hazırlayan etkenlerdir. Depresyona bağlı olarak kadınlar değişik ruh hallerine bürünerek içlerinde dengesiz iniş çıkışlar yaşarlar. Eğer sizin de benzer şikayetleriniz varsa ve bunları çözmek size ağır geliyorsa sizin ve bebeğinizin sağlığı için mutlaka başkalarından yardım isteyin.

    Depresyonda olduğunuzu nasıl anlarsınız?

    - Tamamen negatif düşünceler içindesiniz
    - Huzursuzssunuz
    - Kendinizi mutsuz hissediyorsunuz
    - Özgüveniniz sarsılmış durumda
    - Suçluluk duygusu her yanınızı sarmış
    - Canınız hiçbirşey yapmak istemiyor
    - Geceleri uyuyamıyorsunuz
    - Sürekli yemek yiyor ya da hiç yemek yemiyorsunuz
    - Sürekli yorgunsunuz

    Depresyonu atlatma yolları

    - Biriyle konuşun: Sakın depresyonda değilmiş gibi davranmayın, içinizdeki sıkıntıyı saklamaya çalışmayın. Arkadaşlarınızla, ailenizle veya eşinizle içinizden geldiği gibi konuşun. Unutmayın ki biryerlerde sizinle aynı duyguları paylaşan ve size yardım etmek isteyen bir sürü insan var.

    - Kendinize gün içinde vakit ayırıp dinlenin. Bebeğiniz doğmadan bütün enerjinizi harcarsanız doğumdan sonra onunla kim oynayacak?

    - Hamilelik esnasında alınan besinler hem sizin için hem de bebek için çok önemlidir. O yüzden yiyeceklerinizi veya vitaminleri doktorunuza danışarak alın.(Örneğin B vitamini eksikliği yorgunluk yapabilir)

    - Günlük hafif egzersizler hem enerji harcamanıza hem de doğuma hazırlanmanıza yardımcı olabilir. Yüzme, yoga ve kısa mesafe yürüyüş hamilelikte tavsiye edilen sporlardır.
     

Sayfayı Paylaş