Hangi çiçek Ne Anlama Geliyor

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve Paprika tarafından 7 Ocak 2015 başlatılmıştır.

1. Paprika

Paprika Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

DUYGULARIN bir başka anlatım biçimi çiçeklerdir. Eğer siz duygularınızı sözlerle anlatamıyorsanız o zaman duygularınızı çiçeklerle anlatın. Çiçeklerde ağızdan çıkacak kelimeler gibidir. Hangi çiçeğin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız o zaman sizin için epey zor günler gelmektedir. Sevdiğiniz kişiye (Hint açelyası) veriyorsunuz. Çiçeğin güzelliğinden etkilendiniz. Lakin sevgiliniz bu çiçek yüzünden size o kadar sert davrandı ki anlam bile veremediniz. Sonra evlilikler.com'dan hangi çiçek ne anlama geliyor bölümümüze baktığınzda bu çiçeğin, "sevginin, mutluluğun, beraberliğin, güzel günlerin kısacası herşeyin bittiği" anlamına geldiğini öğreniyorsunuz. Ama sevgilizin, eşiniz bunu sizden çok iyi bildiği için agrasif davranmaktaydı. Nerede ne zaman hangi çiçeği alacağınaz karar vermeden önce ne anlama geldiğin öğrenmenizde fayda vardır. İşte çiçeklerin anlamları;

Duygularımız ne kadar fazla olsada, doğadaki çiçeklerde duygularımızın anlatımına yetmektedir. Bu nedenledir ki sevgi, aşk, duygu yazarları ve psikologlar doğadaki çiçeklerin renklerine, duruşlarına ve canlılıklarına birer anlam katmışlardır. Bu anlam çiçek bakcıları, bahçıvanlar ve çiçekcilerde bu anlamları da etkin hale getirmişlerdir.

BEYAZ GÜL: Gül, aşkın sevginin ve mutluluğun en güzel anlatım şekillerinden biridir. Biliyorsunuz ki aşk kendi arasında ayrılır. Yaradana olan aşkımız, anneye olan aşkımız, sevgiye olan aşkımız, doğaya olan aşkımız. İşte Güllerde kendi aralarında böye çeşitlenir. Beyaz Gül, aşkın ve sevginin 'masumiyeti'ni simgeler.

KIRMIZI GÜL: Yaşadığınız bu dünyada seviyor ve seviliyorsanız sizden daha mutlu insan olamaz. İşte bu sevgiyi bazen kelimelerde ve sözcüklerde ararız. Kadınlar ise bu kelimelerle birlikte duyguların en güzel şekli olan çiçeklerden beklerler. Çok seven ve sevilen erkeklerde bunları bilmek ister. Çiçeklerin anlamlarını bilmeyen erkekler bunları tam olarak anlayamaz. Kırmızı gül, Ateşli aşk, Seni çok seviyorum, ihtirasla bağlıyım anlamına gelmektedir. Bu çiçeği bir kıza verirseniz, ateşli duygularla sizi seviyorum, anneye veya ablaya verilirse seni herşeyden çok seviyorum eğer bir büyüğünüze ve önderinize verirseniz tutkuyla bağlıyım anlamına gelir. Bazen bir gül verdiğiniz kişi bu nalmaların tamamını verir.

PEMBE GÜL: Bir kişiyi seviyorsunuz lakin sevginizi bir türlü açılamıyorsunuz. Ona arkadaşlık teklif etmek istiyorsunuz, bunu kelimelere dökemiyorsunuz. Daha doğrusu nasıl bir tepkiyle karşılaşacağınızı merak ediyorsunuz. Karşınızdaki kişi size duygu beslemese bile vereceğiniz bir çiçek o kişinin size olan duygusunu sert değil ılımanlı bir şekilde herşeyi döker. Pembe gül, "gönlüm sende, seviyorum ve arkadaşımsın. Bu arkadaşlığı sevgiyle bütünlemek istiyorum." anlamına gelmektedir. Pembe gül, " minnettarlık, takdir etmek, hayranlık ve taziye" anlamına geldiğide ifade edilmektedir.

MAVİ GÜL: Sevginizin ve aşkınızın ilahiliğiniz gösterir. Gülün yapraklarındaki rengin farklılığı sevginizi ilahi aşk olduğunu göstermiş olursunuz. Bu sevgi bir kişiye, bir varlığa veya niteliğe karşı olur. Sevginizin yüksekliği maneviyatınızın güçlülüğünü ve o kişiye verdiğiniz öz güveni gösterir.

Sayfayı Paylaş