Havuçlu Pirinç Çorbası Tarifi

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler
    (6 kişilik)
    2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
    1 orta boy soğan
    1 çorba kaşığı margarin
    5 bardak tavuk suyu
    2 orta boy havuç
    Yarım çay kaşığı beyaz biber
    1 çorba kaşığı ekşi krema
    Garnitür olarak maydanoz veya nane
    Tarif
    Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.

    AFİYET OLSUN!
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    Teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş