Hemoroid neden oluşur.

Konusu 'Kadın Hastalıkları / Jinekoloji' forumundadır ve Füsun tarafından 11 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Füsun

    Füsun Yeni Üye www.pembeoje.com

    Basur neden olur?:

    Kalın bağırsağın son kısmında dışkı fazla bekletildiği zaman içindeki su geriye emilmekte ve sertleşen dışkının atılması zorlaşmaktadır.

    Dışkının bağırsaklarda fazla beklemesinin sebebi içindeki posa oranının azlığındandır. Sebze, meyve ve taneli bitkileri az yiyen insanlarda kabızlık daha sık görülmektedir. Masa başında oturan, fazla hareket etmeyen, sinirli kimseler kabızlıktan en çok şikayet edenler arasındadır.

    [​IMG]
    Bunun dışında etkili olan faktörler şöyle sıralanabilir:

    Basur neden olur?

    Kronik kabızlık ve ishal

    Kötü beslenme alışkanlığı

    Tuvalet ihtiyacını ertelemek

    Tuvalette uzun süre oturmak

    Yaşlılık ,Hamilelik ,

    Sedanter yaşam

    Kalıtım (tam kanıtlanmış değil)
    On önemli uyarı


    ON ÖNEMLİ UYARI Müshil (söktürücü) ilaç kullanmak çoğu kimseler için en pratik yol gibi görünse de bu hiçbir zaman kabızlığı önleyici bir çare değildir. Kabızlığa sebep vardır. Hemoroidal hastalığın iyileşmesine katkıda bulunmak için izlenecek 10 basit tavsiye:

    Çok su için. Günde en az 1,5 ila 2 litre.

    Dengeli beslenin.: Lif, tahıl, kepek ekmeği, meyve ve sebze açısından zengin gıdalar alın.

    Jimnastik, yürüme ve yüzme gibi düzenli egzersizler yapın. Bisiklet ve ata binme gibi bazı sporlardan kaçının.

    Tuvalete, her gün belirli bir saatte gidin. (örneğin uyandığınızda bir bardak su içtikten sonra)

    Sıcak yerlerde çok uzun süre kalmayın. lLokal tahribata (baharatlı yemekler, alkol) ya da bağırsak hareketliliğine (kahve, çay) neden olabilecek gıdalardan kaçının.

    Lokal kişisel temizliğinize özen gösteriniz, ancak uzun süreli kullanımda, tahriş (dar iç çamaşırlar ve sıkı giyisiler v.b.) edebilecek ürünlere dikkat edin.

    [​IMG]
    Ağır yükleri taşımaktan kaçınmaya çalışın.

    Dar giyisiler giymekten kaçının.
    Hemoroid ayıp değildir


    Hastalık en hassas noktadadır. Çoğu zaman ayıp telakkisiyle son ana kadar beklenilir. Ama acının ve ıstırabın ayıbı olmamalıdır. Nitekim hemoroid de bir hastalıktır.


    Zordur anlatmak. Hele doktora gitmek. Ama sıkıntı artık ıstıraba dönüştüğünde hastalığın bir ayıbı olmadığı görülür. Halk arasında basur denilen hemoroidden bahsediyoruz. Çünkü hastalığın ortaya çıktığı nokta kritik bir yerdir. Söylemekle söylememek arasında gidiş–gelişler yaşanır. Ama acı galip gelir bu direnişe. Basur, makatın çevresinde mevcut olan damarların, bacaklarda görülen varisler gibi şişmesiyle oluşan bir hastalıktır.

    Makatta büyük abdesti tutmaya yarayan 2 adet kas vardır. Bu dış ve iç kaslar insanın kontrolündedir. Büyük abdest yapılmak istenildiğinde dış kas açılır. İşte bu iç ve dış kas arasındaki uyum bozulduğunda oluşan basınçta buradaki damarlar şişer ve hemoroid gelişir.Hemoroid'in belirteri şunlardır: En sık görülen kanama. Ağrı, yanma hissi, basınç ve ağırlık duygusu, şişme, kaşıntı, kabızlık hissi, akıntı ve basur memeleridir.

    -Makat etrafındaki venlerin yani toplayıcı damarların genişlemesi, kıvrımlı bir hal alması ve kanın o bölgede birikmesi ile meydana gelen bir hastalıktır. Kan bazen pıhtılaşabilir. Bu da kan akımını bozarak ağrı yapabilir. Kanama olabilir. Kabız kalmak kanamayı ve ağrıyı provoke eder. Bazen şiddetli kanamalar olabilir. Basur'un tedavisi cerrahidir. Genel cerrahi uzmanına muayene ve ameliyat olmanızı tavsiye ederim.
     
  2. Çimen

    Çimen Yeni Üye www.pembeoje.com

    Basur sebebiyle acı çekenler aşagıdaki yöntemle cabucak kurtulabilirler :

    10 adet patlıcanın yeşil sap kısmını 3 lt su içerisinde kaynatın, 10 dakika kaynadıktan sonra 30 dakika demlenmesini bekleyin.
    Soğuduktan sonra bir sürahi içerisine boşaltıp sabah 1 bardak akşam 1 bardak için.

    3 gün içerisinde acılarınızın dindiğini göreceksiniz. Bana dua edeceksiniz.

    Patlıcanın mor kısmınıda dolma yapıp yersiniz :D bakın yemek yemenize de vesile oluyorum :D
     

Sayfayı Paylaş